Αθηνά Λινού για απαγόρευση συναθροίσεων: “Κίνηση πανικού με άλλες προεκτάσεις, να διορθωθεί”

«Με την αστυνόμευση δεν θα λύσουμε τα προβλήματα» τονίζει με νόημα η Αθηνά Λινού εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων για μία εβδομάδα.

Κριτική στην αιφνιδιαστική απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα από σήμερα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου άσκησε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ χαρακτήρισε την απόφαση «κίνηση πανικού» η οποία όπως είπε «έχει και άλλες προεκτάσεις και θα πρέπει να διορθωθεί».

«Ο δείκτης θετικότητας σε πολλές περιοχές ξεπέρασε το 4% και αυτό σημαίνει πώς είναι στο ‘κόκκινο’. Ίσως αυτό οδήγησε σε τέτοιες κινήσεις πανικού» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρότεινε άλλους τρόπους ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα ανοιχτά καταστήματα όπως είναι για παράδειγμα η επέκταση των εκπτώσεων.

«Δεν νομίζω ότι με την αστυνόμευση θα λύσουμε τα προβλήματα, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, και οι άνθρωποι να ασκούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους. Πρέπει να έρθουμε κοντά στους ανθρώπους» σημείωσε η κ.Λινού.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας υπογράμμισε πώς κάθε αύξηση επαφών φέρνει αύξηση κρουσμάτων και επανέλαβε την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην βιομηχανία.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από ποτε και με ποιό τρόπο ο φελλός αρχηγός της αστυνομίας έφτασε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να αποφασίζει για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών ?? Εισαγγελέας σε αυτή τη μπανανία δεν υπάρχει ? Ο κάθε βλαχοβλάχαρος μόλις βάλει γαλόνι νομίζει ότι είναι αυτοκράτορας ? Θα μου πεις ανάλογα με το καθίκι υπουργό του και πρωθυπουργό του είναι και αυτός ! Μάλλον ο Αμπντούλ το έστειλε και έχει …τσοχάδες ! Όλοι οι τουρκόσποροι ενάντια στους Έλληνες με τό ένα
    χέρι γράφουν προστηματα στους Έλληνες και με το άλλο στην ….υπηρεσία του Αμπντούλ ! Αλλά το μουστάκι μουστάκι !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ