Άτακτη υποχώρηση Μαξίμου μετά το σάλο των εμβολιασμών υπουργών και συγγενών τους

άτακτη-υποχώρηση-μαξίμου-μετά-το-σάλο-1157304

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ολοκληρώνεται ακόμη ένα ντροπιαστικό φιάσκο για την κυβέρνηση, έπειτα από τις οργισμένες αντιδράσεις που σημειώθηκαν για τους εμβολιασμούς των «αρίστων» που πήραν τις θέσεις υγειονομικών στη σειρά εμβολιασμού.

Σε μπούμερανγκ μετατρέπεται η σπουδή της κυβέρνησης να εμβολιάσει όλο το υπουργικό συμβούλιο, τους υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης και της οικογένειες τους. Όπως δείχνουν όλα, το μήνυμα χάθηκε ανάμεσα στις selfie που έβγαζαν τα κυβερνητικά στελέχη με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από τα κόμματα αλλά και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Όπως πάντα το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να βγει από το κάδρο των αντιδράσεων λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση ενώ οι πληροφορίες λένε ότι από εκεί έφυγε ο κατάλογος με τα κυβερνητικά στελέχη που θα έκαναν πρώτα το εμβόλιο του κορονοιού.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία είναι ότι ανάμεσα τους ήταν και οι σαραντάρηδες της κυβέρνησης καθώς και συγγενικά πρόσωπα των υπουργών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή επικαλούμενη την ιατρική της ιδιότητα εμβολιάστηκε από τους πρώτους.

Μόνο που η κ. Καλαϊτζή είναι πλαστική χειρουργός και καμία σχέση δεν έχει με τους γιατρούς της πρώτης γραμμής που αντιμετωπίζουν τα κρούσματα του κορονοιού.

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης υπήρξαν μάλιστα και κουίζ τα οποία ρωτούσαν ποιοι είναι η Ζωή Ράπτη και ο Γιώργος Βλάσσης που χαρακτηρίζονται ως στελέχη πρώτης γραμμής που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος.

Για τους παραπάνω λόγους το Μαξίμου μετά τις οργισμένες αντιδράσεις για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο ημέρες λίγες ώρες αργότερα σήμανε η άτακτη υποχώρηση με την Αριστοτελία Πελώνη να δηλώνει «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης.

Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα» και να προσθέτει ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό.

Έστειλε, μάλιστα, και μήνυμα προς στελέχη και αξιωματούχους για τις selfie με τα εμβόλια αναφέροντας ότι το Μαξίμου αποδοκιμάζει τέτοιες κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 45 αξιωματούχους που κρίνονται… απαραίτητοι για την κυβέρνηση και θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Στο μεταξύ «στη σέντρα» έβγαλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τους «αρίστους» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που… σπρώχνονται εδώ και μερικές ημέρες για να εμβολιαστούν από τους πρώτους!

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, επιφύλασσε μία φαρμακερή «σπόντα» για τους συναδέρφους του και τους λοιπούς… επιτελικούς που έτρεξαν να «καπαρώσουν» μία από τις ήδη λιγοστές δόσεις εμβολίου.

Είπε λοιπόν, προς τιμήν του, το εξής: «Έχω την τύχη να μην είμαι σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα εμβολιαστώ τελευταίος μαζί με το μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού».

Το ποιοι και πως κάνουν πρώτοι τα εμβόλια είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις που είναι και δικαιολογημένες.

Η παρέλαση πολιτικών και αξιωματούχων από τα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού έχει ενοχλήσει τους πολίτες αλλά και τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής που αναρωτιούνται για ποιο λόγο γενικοί γραμματείς υπουργείων κάνουν το εμβόλιο νωρίτερα από άλλους.

Τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι αντιδράσεις για την σύζυγο υπουργού της κυβέρνησης, την κα Πόπη Καλαϊτζή, η οποία είναι παντρεμένη με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη.

Η κα Καλαϊτζή η οποία είναι πλαστικός χειρουργός στο Ασκληπιείο Βούλας, δεν είναι αυτό που πολλοί ονομάζουν γιατρός πρώτης γραμμής. Όμως, έκανε από τους πρώτους το εμβόλιο, δείτε ΕΔΩ, και η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook