Ασύλληπτη τραγωδία: 4 νεκρά παιδιά μετά τη βύθιση λέμβου με μετανάστες

ασύλληπτη-τραγωδία-4-νεκρά-παιδιά-μετά-1304778

Ασύλληπτη τραγωδία στη Χίο, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά μετά τη βύθιση λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου.

Τα παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Χίο από το Τσεσμέ της Τουρκίας.

“Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού, 4 παιδιά -όλα μεταξύ 3 και 14 ετών- ανασύρθηκαν νεκρά, 1 άτομο αγνοείται και 22 έχουν διασωθεί και περιθάλπονται στην ξηρά” γράφει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο Twitter ανεβάζοντας εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης.

“Οι Τουρκικές Αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέπουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά” σημειώνει ο Νότης Μηταράκης.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου” προσθέτει ο υπουργός.

Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Σύμφωνα με το politischios, η λέμβος έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, πρώτα επικοινώνησαν με το 112 προκειμένου να δώσουν το στίγμα τους για το πού βρίσκονται και ότι κινδυνεύουν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook