Αστυνομικός προσπάθησε να πουλήσει τα «κλεμμένα» όπλα από το τμήμα Εξαρχείων

αστυνομικός-προσπάθησε-να-πουλήσει-τ-787532

Αστυνομικός που στο παρελθόν έχει προκαλέσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του και τις ενέργειες του στην υπηρεσία καταγγέλθηκε πως προσπάθησε να πουλήσει όπλα σε τοξικομανείς.

Μετά από την καταγγελία, ακολούθησε έρευνα στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων όπου και διαπιστώθηκε πως δύο πιστόλια usp εξαφανίστηκαν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου αποθηκεύουν τον οπλισμό τους οι αστυνομικοί από το τμήμα Εξαρχείων.

Στον συγκεκριμένο χώρο, που τοποθετούνται τα όπλα, πρόσβαση έχουν μόνο οι αστυνομικοί του τμήματος. Σε εξέλιξη η έρευνα των αστυνομικών του Εσωτερικών υποθέσεων.

Πώς «ξετυλίχτηκε» το κουβάρι

Οι αστυνομικοί της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων ξεκίνησαν την έρευνα για την υπόθεση, όταν ενημερώθηκαν από τον διοικητή του τμήματος για την απώλεια του οπλισμού.

Η αποκάλυψη έγινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, όταν ένας πολίτης κάλεσε τους αστυνομικούς καθώς άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι του και του είχαν αφαιρέσει χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί πληροφορούνται πως σπείρας διαρρηκτών, ξεφορτώνεται έγγραφα και άχρηστα αντικείμενα από ληστείες, στο πάρκο της οδού Μασσαλίας όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χρήστες ναρκωτικών.

Πράγματι εντοπίζουν τα έγγραφα και κατά την διάρκεια των ερωτήσεων, ένας τοξικομανείς ρωτάει « αν ψάχνουν τον δικό τους που πουλάει τα όπλα». Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό οι αστυνομικοί ρωτούν τον τοξικομανή τι εννοεί, για να λάβουν την απάντηση πως «ο δικός σας, προσπάθησε να μας πουλήσει ένα όπλο». Αμέσως οι αστυνομικοί μεταβαίνουν  στο τμήμα Εξαρχείων όπου διαπιστώνουν την απώλεια οπλισμού.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας ένας αστυνομικός

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης τα στελέχη του εσωτερικών υποθέσεων έλαβαν 10 καταθέσεις με τις υποψίες τους να στρέφονται σε βάρος ενός αστυνομικού που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα όταν συνελήφθη για επίθεση με σκοπό την ληστεία κατά ηλικιωμένης και εκκρεμεί σε εναντίον του το ερώτημα της απόταξης από το σώμα.

Ο αστυνομικός, είναι εκτός των άλλων έχει απασχολήσει την υπηρεσία, για χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την υπηρεσία λόγω της προβληματικής του συμπεριφοράς.

Έμπειροι αστυνομικοί πάντως επισημαίνουν πως «δεν θα πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, γιατί πολλές φορές, δεν είναι όλα προφανή».

Σε κάθε περίπτωση τον οπλισμό δεν θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει κάποιο άλλο άτομα εκτός από αστυνομικό καθώς μόνο εκείνοι έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως οι δόκιμοι που είχαν λάβει οπλισμό για να πραγματοποιήσουν την υπηρεσία τους με τα συγκεκριμένα όπλα, υπέγραψαν πως τα παρέδωσαν και αυτό αποδεικνύεται και από τις υπογραφές στο ειδικό βιβλίο που υπάρχει στο τμήμα.

Το πιστόλι Heckler & Koch USP είναι στις πρώτες θέσεις στα υπηρεσιακά ημιαυτόματα, κατασκευάζεται στην Γερμανία από το 1993. Έχει χωρητικότητα έως 15 σφαίρες και δραστικό βεληνεκές τα 50 μέτρα…

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook