Aστυνομικοί έσωσαν παγιδευμένη γυναίκα – Βίντεο ντοκουμέντο

aστυνομικοί-έσωσαν-παγιδευμένη-γυναί-1604290

Είναι 00:07. Ξημερώματα Κυριακής και η ΔΙΑΣ Ελευσίνας ειδοποιείται για φωτιά σε σπίτι, όπου εγκλωβισμένη είναι μία 85χρονη γυναίκα. Το βίντεο που φέρνει στην δημοσιότητα το newsit.gr δείχνει τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ Ελευσίνας, καθώς μετά από μόλις δύο λεπτά βρίσκονταν ήδη στο σημείο της πυρκαγιάς.

Το καντηλάκι που είχε ανάψει η 85χρονη ήταν η αιτία για την φωτιά που πήρε το σπίτι με τους καπνούς να βγαίνουν από παντού. Η ηλικιωμένη δίδυμη αδερφή της προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού, για να σώσει την αδερφή της. Αμέσως ειδοποίηθηκαν οι Αρχές, με τους γείτονες να έχουν βγει στον δρόμο προκειμένου να βοηθήσουν, όπως μπορούν και τους αστυνομικούς να βάζουν σειρήνες προκειμένου να φτάσουν άμεσα στο σημείο.

Tο βίντεο που δημοσιεύει το newsit.gr δείχνει καρέ-καρέ την άμεση αντίδραση της ΔΙΑΣ Ελευσίνας και τις ενέργειες που ακολούθησαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν έγκαιρα την ηλικιωμένη γυναίκα. Οι άνδρες της ομάδας τρέχουν στο σπίτι. «Έχουν μαζευτεί γείτονες, είναι μέσα, βγαίνει καπνός, δεν μας ανοίγει την πόρτα η κυρία. Είναι ηλικιωμένη, θα σπάσουμε την πόρτα» ενημερώνει ένας αστυνομικός το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Μετά από 7 φορές που επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα του σπιτιού, οι έμπειροι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Ελευσίνας τα καταφέρνουν, ανοίγουν την πόρτα και αντικρίζουν την 85χρονη γυναικα που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Απευθυνόμενοι στην ηλικιωμένη, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Ελευσίνας της φωνάζουν να φορέσει κάτι, ενώ προειδοποιούν τους συναδέλφους τους, που θα μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού να προσέχουν εαν υπάρχουν μπουκάλες.

Την προτρέπουν να βγει από την οικία της. Εκείνη έντρομη και θέλοντας να μην αφήσει σημαντικά προσωπικά αντικείμενα, φαίνεται ότι θέλει κάτι να πάρει μαζί της πριν εγκαταλείψει το σπίτι της, ωστόσο ένας αστυνομικός της φωνάζει να βγει αμέσως από το σπίτι γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος.

Έπειτα φανερά σοκαρισμένη, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, η 85χρονη βγαίνει από το σπιτι της με την βοήθεια των αντρών της ομάδας ΔΙΑΣ Ελευσίνας. Από το κέντρο επιχειρήσεων ακούγεται να λέει αστυνομικός «να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα άτομα», ενώ ένας από τους αστυνομικούς που έβγαλε την ηλικιωμένη την προτρέπει να μπει στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην κρυώσει και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από την επιχείρηση που κράτησε λίγα λεπτά, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ, η δίδυμη αδερφή της ηλικιωμένης που εγκλωβίστηκε στην οικία της ευχαρίστησε τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ Ελευσίνας, που έσωσαν την αδερφή της χωρίς να πάθει το παραμικρό.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook