AstraZeneca: Το εμβόλιο του κορονοϊού τον Ιανουάριο του 2021

astrazeneca-το-εμβόλιο-του-κορονοϊού-τον-ιανουά-1130838

Ένα πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει μία σχετική θεραπεία.

Ο αγγλο-σουηδικός όμιλος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να αναπτύξει ένα από τα πιο προσεκτικά παρακολουθημένα εμβόλια COVID-19, τα οποία βρίσκονται στα τελευταία στάδια των δοκιμών τους στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, ώστε να προσδιοριστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του. Μόλις αναφερθούν αυτά τα αποτελέσματα, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το εμβόλιο για ευρεία χρήση.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα αναλύσει δεδομένα από τις δοκιμές των εμβολίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Εάν τα αποτελέσματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα, θα προχωρήσει γρήγορα ώστε να λάβει κυβερνητική έγκριση στις ΗΠΑ και σε άλλη μέρη του κόσμου, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot.

«Θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Soriot, σύμφωνα με το CBS News.

Πάντως, οι δοκιμές του εμβολίου σταμάτησαν τον Σεπτέμβριο αφού ένας συμμετέχων παρουσίασε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η AstraZeneca και η Οξφόρδη ξεκίνησαν ξανά τις δοκιμές τον περασμένο μήνα.

Άλλες εταιρείες που διεξάγουν δοκιμές

Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Moderna και Pfizer, διεξάγουν επίσης δοκιμές εμβολίων. Η Moderna είπε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο για ευρεία χρήση μέχρι την επόμενη άνοιξη. Η Pfizer είπε ότι θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για επείγουσα χρήση του εμβολίου της το αργότερο αυτό το μήνα. Εάν ναι, ένα πιθανό εμβόλιο θα φτάσει στις ΗΠΑ, την στιγμή που οι μολύνσεις από κορονοϊό σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως ακριβώς και στην χώρα μας.

Τα καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 45% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Εκτός από το εμβόλιο, οι αξιωματούχοι της AstraZeneca δήλωσαν ότι αναπτύσσουν μια θεραπεία «αντισωμάτων μακράς δράσης» που είπαν ότι θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και θα προστατεύσουν τους ευάλωτους πληθυσμούς από μελλοντικά κρούσματα COVID-19. Η θεραπεία θα προστατεύει για έξι μήνες ή ένα χρόνο ανάλογα με τη δοσολογία, ανέφερε η εταιρεία.

«Όλοι θα λάβουν το εμβόλιο»

«Είτε είσαι θετικός είτε αρνητικός, δεν έχει σημασία, όλοι θα λάβουν το εμβόλιο», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca, ο ελληνοβρετανικής καταγωγής επιστήμονας, Μενέλας Πάγκαλος.

«Φανταστείτε ότι μία κλειστή εγκατάσταση (σ.σ. για παράδειγμα ένα γηροκομείο ή μία προσφυγική δομή) έχει θετικό κρούσμα. Μπορούμε να πάμε και να ανοσοποιήσουμε όλους όσους βρίσκονται στην εγκατάσταση και να τους δώσουμε άμεση προστασία».

Η AstraZeneca και η Οξφόρδη έχουν δεσμευτεί να παρέχουν το εμβόλιο COVID-19 σε μη κερδοσκοπική βάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η AstraZeneca θα συνεχίσει να παρέχει το εμβόλιο στις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς κέρδος αφού τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και οι πλούσιες χώρες θα πληρώσουν ένα «σχετικά χαμηλό κόστος», δήλωσε ο Ruud Dobber, πρόεδρος της αμερικανικής μονάδας της εταιρείας.

Η AstraZeneca έδωσε την τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολίων την ίδια ημέρα που ανέφερε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο και τα κέρδη μειώθηκαν 1% στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook