Αστραπιαία η μετάδοση κορονοϊού στα σχολεία – Νέο self test σήμερα για μαθητές

αστραπιαία-η-μετάδοση-κορονοϊού-στα-σ-1297115

Με νέο self test πρέπει να πάνε οι μαθητές στο σχολείο την Τρίτη 26/10, ενώ τις τελευταίες μέρες έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία για αστραπιαία μετάδοση του κορονοϊού μέσα στα σχολεία και πολλά κρούσματα.

97 είναι συνολικά οι μολύνσεις κορονοϊό που δηλώθηκαν από σχολεία της Μαγνησίας. Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφηκαν 60 κρούσματα σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς, ενώ στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού δηλώθηκαν 30 θετικά κρούσματα σε μαθητές και τέσσερα σε εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον σε αναστολή λειτουργία βρίσκεται έως τις 30 Οκτωβρίου το τμήμα Λυκείου του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου, καθώς από τους τρεις μαθητές, οι δύο είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτικά του αστραπιαίου τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μεταξύ μαθητών στη σχολική κοινότητα, αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα το πρώτο κρούσμα

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς για μια ακόμη φορά εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε σχολείο. Πρόκειται για την περίπτωση του χωριού Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν 15 και πλέον κρούσματα κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο τάξεων του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, ενώ σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μεταβαίνει στο χωριό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) σε κατοίκους και μαθητές ώστε να διαπιστωθεί εάν η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη.

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά» τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος αιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ την αποστολή κινητού κλιμακίου για τη διενέργεια των τεστ.

Συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, εντοπίστηκαν 45 κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές ενώ θετικοί βρέθηκαν και τρεις καθηγητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο αυτό φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Οι γονείς επίσης εκτιμούν στο voria.gr πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook