Ασθενής περιμένει επί 24 ώρες διασωληνωμένη για διακομιδή σε ΜΕΘ της Αθήνας από τη Λέρο

ασθενής-περιμένει-επί-24-ώρες-διασωληνω-1624523
Φωτό αρχείου

Ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει την κατάρρευση του ΕΣΥ έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε μία περίοδο που οι καταγγελίες αυξάνονται

Την έλλειψη πτητικών μέσων και διασωστών ΕΚΑΒ -σε συνέχεια των τελευταίων τραγικών περιστατικών που αναδεικνύουν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο νησιά, αλλά και πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας- καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ (Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου), Γιώργος Τσουκαλάς, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές αν δεν μεταφερθεί άμεσα σε ΜΕΘ της Αττικής ασθενής διασωληνωμένη εδώ και 24 ώρες, στο Νοσοκομείο Λέρου.

Η ασθενής, σύμφωνα με τον κ Τσουκαλά, παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του νησιού, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ, ενώ έχει βρεθεί κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι η μεταφορά της ασθενούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β, θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου έως το αεροδρόμιο της Κω, γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130.

Επίσης είναι γνωστό ότι στις μονάδες υγείας των νησιών δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο Νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

“Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες” τονίζει ο πρόεδρος της ΕΙΘΕΛ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις διαχρονικά και στις πολιτικές της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ, οι οποίες, όπως σημειώνει, “διαλύουν τα δημόσια Νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη”.

Αναλυτικά η καταγγελία του:

«Από χθες το μεσημέρι, εδώ και 24 ωρες παραμένει διασωληνωμένη ασθενής στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης πτητικών μέσων και πληρώματος του Ε.Κ.ΑΒ . Κρεβάτι σε Μ.Ε.Θ έχει βρεθεί για την ασθενή μας σε νοσοκομείο των Αθηνών . Η μεταφορά της ασθενούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Κ.Α.Β θα πρέπει να γίνει πρώτα με πλωτό μέσο, συνοδεία της μοναδικής αναισθησιολόγου του νοσοκομείου μας, έως το αεροδρόμιο της Κω γιατί σε αυτό της Λέρου δεν προσγειώνεται το C-130 .

Μέσα σε λίγες ημέρες θρηνούμε τουλάχιστον 4 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Η άθλια κατάσταση, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς διαχρονικά, έχει στοιχίσει την ζωή σε κατοίκους και επισκέπτες. Ευθύνη έχουν όλες τις κυβερνήσεις που μέχρι σήμερα εφαρμόζουν την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και ιδιωτικοποίησης του Ε.Κ.ΑΒ .

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, που συνειδητά δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές , που συνειδητά διαλύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατί αποτελούν κόστος.

Στις μονάδες υγείας μας δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ, ούτε στο νοσοκομείο Λέρου, ούτε σε εκείνο της Καλύμνου, ούτε ακόμη και σε αυτό της Κω.

Ο λαός μας ξέρει καλά από την ιδία την πείρα του ότι πρόκειται για ένα έγκλημα διαρκείας, που συνεχίζεται και οξύνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Η υποβάθμιση, η υποστελέχωση έχουν αποτελέσει πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα έχουν μετατρέψει την ασθένεια, την αποκατάσταση, το φάρμακο σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Γ. Τσουκαλάς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook