Ασταμάτητος σκοτώνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ – Πάνω από 2.400 θάνατοι σε μια μέρα

ασταμάτητος-σκοτώνει-ο-κορονοϊός-στι-1027838
Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη ένα 24ωρο με περισσότερους από 2.000 θανάτους στις ΗΠΑ. Ξεπέρασαν τους 75.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Μέσα σε μια μέρα έχασαν τη μάχη με την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός 2.448 άνθρωποι, με τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στις ΗΠΑ να ανέρχεται πλέον στους 75.500 σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παράλληλα, στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον πάνω από 1,25 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, 27.300 περισσότερα από χθες! Περίπου 195.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.

Έχουν γίνει πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες στα μέσα Απριλίου, οι ΗΠΑ παραμένουν ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας.

Μολονότι η επιδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της κρίσης — πάνω από 20.000 πιθανούς και επιβεβαιωμένους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 θρηνεί η πολιτεία — εμφανίζονται άλλες εστίες, όπως η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να κατηγορεί την Κίνα πως ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και στην πραγματικότητα θρηνεί περισσότερα θύματα από ό,τι η δική του χώρα. «Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook