Άσκηση: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για όσους θέλουν να αδυνατίσουν

άσκηση-ποια-είναι-η-καλύτερη-ώρα-για-όσ-1012145

Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν γυμναζόμαστε – ούτε κολυμπάμε – μετά το φαγητό. Η διαδικασία της πέψης απορροφά αρκετή ενέργεια από τον οργανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι το σώμα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις έντονες απαιτήσεις της άσκησης. Τηρούμε λοιπόν πιστά τον κανόνα που θέλει να γυμναζόμαστε τρεις ώρες μετά το γεύμα προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Μπορούμε όμως να γυμναστούμε πριν φάμε; Η απάντηση των ειδικών είναι καταφατική. Έχει διαπιστωθεί ότι η άσκηση που συστηματικά προηγείται του γεύματος συντελεί σε μείωση της όρεξης. Εάν λοιπόν θέλετε να περιορίσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει τη γυμναστική σας 1-2 ώρες πριν την ώρα του φαγητού. Θα διαπιστώσετε ότι η όρεξή σας δεν θα είναι τόσο μεγάλη παρότι έχει προηγηθεί η κόπωση της άσκησης.

Η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους, με τις έρευνες να αποκαλύπτουν ότι η αερόβια άσκηση μέτριας ή μεγάλης έντασης είναι πιο αποτελεσματική.

Εάν επιδιώκετε να κάψετε ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων για να αδυνατίσετε, η καλύτερη λύση είναι να γυμνάζεστε 3-5 φορές την εβδομάδα από 30′-50′ τη φορά.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook