Άσκηση: Δύο τρόποι για να παραμείνετε σε φόρμα όταν δεν έχετε χρόνο

άσκηση-δύο-τρόποι-για-να-παραμείνετε-σ-1399239

Με γεμάτα προγράμματα και μια έντονη καθημερινότητα το να στριμώξετε μια προπόνηση μέσα στην ημέρα μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι σύμφωνα με ειδικούς στο Psychology Today, το να νιώθετε άσχημα που δεν ασκείστε αρκετά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, ακόμα και σε κατάθλιψη. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε; Να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα ακόμη κι όταν δεν έχετε χρόνο για άσκηση.

Ανεβείτε από τις σκάλες

Τα ασανσέρ είναι μια σύγχρονη ευκολία που κάνουν πολλά πράγματα – εκτός από το να σας κρατούν σε φόρμα. Ενώ υπάρχουν μερικές φορές που η επιβίβαση στο ασανσέρ είναι απόλυτη ανάγκη (αν εργάζεστε στον τελευταίο όροφο ενός πολύ ψηλού κτιρίου για παράδειγμα), υπάρχουν άλλες φορές που η πρόσβαση στις σκάλες είναι απολύτως εφικτή.

Σύμφωνα με το Verywell Health, το ανέβασμα των σκαλοπατιών κατηγοριοποιείται ως «σωματική δραστηριότητα έντονης έντασης» και στην πραγματικότητα καίει περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό από το τζόκινγκ. Σε σύγκριση με το ασανσέρ, το ανέβασμα από τις σκάλες ξοδεύει περίπου επτά φορές περισσότερη ενέργεια και σε σύγκριση με το να κάθεσαι, οκτώ έως εννέα φορές περισσότερο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Stroke που μελέτησε πάνω από 11.000 άνδρες έδειξε ότι οι άνδρες που ανέβαιναν 20 σκαλοπάτια την εβδομάδα μείωσαν σημαντικά τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Επιπλέον, οι ειδικοί στο Verywell Health εξηγούν ότι το να ανεβείτε τις σκάλες μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τους μύες σας, καθώς απαιτεί τη χρήση διάφορων μυϊκών ομάδων, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε βελτιωμένο μυοσκελετικό σύστημα.

Χρησιμοποιήστε το μεσημεριανό σας διάλειμμα για να απομακρυνθείτε από το περιβάλλον του γραφείου, κάνοντας παράλληλα την άσκησή σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς στο VeryWell Fit, η χρήση του 30λεπτου μεσημεριανού διαλείμματος μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε τουλάχιστον 200 θερμίδες ανάλογα με το βάρος σας και το πόσο γρήγορα περπατάτε, αφήνοντας ακόμα χρόνο για μεσημεριανό γεύμα πριν ή μετά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το CDC συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα γρήγορο περπάτημα. Εκτός από τα σωματικά οφέλη που θα μπορούσε να φέρει αυτή η βόλτα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports έδειξε ότι το περπάτημα βελτίωσε, επίσης, τον «ενθουσιασμό, τη χαλάρωση και τη νευρικότητα στην εργασία» των γυναικών που ήταν προηγουμένως αδρανείς.

Για να ξεκινήσετε την καθημερινή σας πρακτική πεζοπορίας, σχεδιάστε μια διαδρομή που περιλαμβάνει τα λιγότερα σημεία στάσης, ώστε να μπορείτε να περάσετε τον μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας περπατώντας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια για περπάτημα και στοχεύστε να φτάσετε σε καρδιακούς παλμούς μεταξύ 50% και 70% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε μετρώντας τον σφυγμό σας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook