«Ασφυκτυά» το ΠΑΓΝΗ – Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid

ασφυκτυά-το-παγνη-ανοίγει-και-δεύτ-1327645

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid στο τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν πολλές εισαγωγές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες γέμισε η πρώτη κλινική Covid και ανοίγει και δεύτερη. Το πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι μόνο η αύξηση των νοσηλειών, αλλά και η έλλειψη προσωπικού, καθώς σε αναστολή έχουν μπει 130 εργαζόμενοι, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί και άλλα 60 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα με το ήδη υπάρχον προσωπικό να μην καλύπτονται οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη αναφορικά με το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής «αυτό γίνεται με μετακίνηση προσωπικού κλινικών, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τις άλλες κλινικές χωρίς το αναγκαίο προσωπικό», όπως δήλωσε στο neakriti.gr.

«Αυτό που απαιτείται είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Βρύσαλης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κρήτη είναι 286, από τα 6.196 που εντοπίζονται σε παναλλεδικό επίπεδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook