Ασφαλιστικό: Πόση σύνταξη «βγάζουν» οι νέες εισφορές – Υπολογίστε τη δική σας

ασφαλιστικό-πόση-σύνταξη-βγάζουν-ο-965724

Από την κατηγορία εισφορών που θα επιλέξουν να πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι θα εξαρτηθεί το ύψος της σύνταξης που θα λάβουν στο μέλλον.

Με τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικές κατηγορίες εισφορών, που ξεκινούν από το ποσό των 220 ευρώ και φτάνουν στα 576 ευρώ μηνιαίως.

Κάθε κατηγορία εισφορών αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό ύψος συντάξιμων αποδοχών, με βάση τις οποίες καθορίζεται και το ύψος της μελλοντικής ανταποδοτικής σύνταξης.

Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης επί των συντάξιμων αποδοχών, με συντελεστές που αυξάνονται όσο περισσότερα είναι τα έτη ασφάλισης. Στην ανταποδοτική, προστίθεται και η εθνική σύνταξη, που είναι 384 ευρώ για όσους δικαιούνται να την εισπράξουν πλήρη.

Για παράδειγμα, οι εισφορές των 155 ευρώ, αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 775 ευρώ, οι οποίες με τη σειρά τους «βγάζουν» ανταποδοτική σύνταξη 290 ευρώ και συνολική σύνταξη 674 ευρώ (μαζί με την εθνική των 384 ευρώ) για 35 χρόνια ασφάλισης.

Επομένως, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να επιλέξουν προσεκτικά το ύψος των εισφορών που θα αποφασίσουν να πληρώνουν, ανάλογα, βέβαια και με τις οικονομικές δυνατότητές τους, διότι από αυτές θα εξαρτηθεί το ύψος των συντάξιμων αποδοχών που θα αντιστοιχούν, με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί και η σύνταξη.

Υπολογίστε τη σύνταξη που σας αναλογεί κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Βέβαια, για τον υπολογισμό λαμβάνεται υπ΄όψιν ο μέσος όρος των συντάξιμων αποδοχών από το έτος 2002 μέχρι τη συνταξιοδότηση, οπότε η επιλογή των εισφορών στο εξής θα καθορίσει το μέσο όρο που θα διαμορφωθεί και, με τον τρόπο αυτό, το ύψος της σύνταξης.

Για 35 χρόνια ασφάλισης, η δεύτερη κατηγορία εισφορών που ανέρχονται σε 186 ευρώ το μήνα, αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 930 ευρώ και αντιστοιχούν σε ανταποδοτική σύνταξη 348 ευρώ και συνολική σύνταξη 732 ευρώ.

Για τα ίδια χρόνια ασφάλισης, οι εισφορές της 3η κατηγορίας, που ανέρχονται σε 236 ευρώ, αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 1.180 ευρώ και «δινουν» ανταποδοτική σύνταξη 441 ευρώ και συνολική 825 ευρώ.

Για την 35ετία, οι εισφορές της 4ης κατηγορίας (297 ευρώ) αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 1.485 ευρώ και δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 555 ευρώ και συνολική σύνταξη 939 ευρώ.

Οι εισφορές της 5ης κατηγορίας (369 ευρώ) αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 1.845 ευρώ και βγάζουν ανταποδοτική σύνταξη 690 ευρώ και συνολική 1.074 ευρώ.

Τέλος, οι εισφορές της 6ης και ακριβότερης κατηγορίας (500 ευρώ το μήνα) δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 935 ευρώ και συνολική σύνταξη 1.319 ευρώ, καθώς αντιστοιχούν σε συντάξιμες αποδοχές 1.845 ευρώ.

Δείτε πίνακες και υπολογίστε τη δική σας σύνταξη ΕΔΩ

money-money.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook