Άρτα: Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία με το βρέφος – Το μοιραίο τηλεφώνημα στον πατέρα

άρτα-συγκλονίζουν-τα-νέα-στοιχεία-για-1689405

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Άρτας από τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο για πολλές ώρες.

Ο 37χρονος είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και αμέσως μετά τον ανακριτή – όπου και πήρε προθεσμία για την απολογία του – μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να κάνει κακό στον εαυτό του.

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει αποπειραθεί να κάνει κακό στον εαυτό του όταν συνειδητοποίησε πως το μωρό του είναι νεκρό.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί μόλις πριν από εννέα μήνες και αυτό ήταν το μοναδικό τους παιδάκι, όπως αποκάλυψε ο παππούς του βρέφους.

Φίλοι και συγγενείς κάνουν λόγο για ένα αγαπημένο ζευγάρι. «Έμεινε έγκυος με χαρά. Πρόκειται για δύο πολύ καλά παιδιά. Ευγενικοί, τυπικοί, ήταν χαρούμενοι με το παιδάκι, ο μπαμπάς είχε μεγάλη αδυναμία στο παιδί, μας έστελνε φωτογραφίες πώς μεγαλώνει» δήλωσε φίλη των γονέων στον ALPHA.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Πώς γίνεται να ξέχασε ο πατέρας το ίδιο του το παιδί στο αυτοκίνητο, αναρωτιέται η κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STARο 37χρονος εξήγησε στον ανακριτή ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Στον δρόμο προς τον σταθμό του τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του από τον ΔΕΔΔΗΕ και του είπε ότι πρέπει να σπεύσει για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Μετά από το τηλεφώνημα αυτό φαίνεται πως βυθίστηκε και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», φέρεται να είπε στον εισαγγελέα.

Λίγα λεπτά πριν τις τρεις, όταν η σύζυγός του έντρομη του τηλεφώνησε και τον ρώτησε πού είναι το παιδί, ο 37χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει κι έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. «Κλείσε, ξέχασα το παιδί στο αυτοκίνητο», της είπε έντρομος και αλλόφρων έτρεξε προς το αυτοκίνητο, όπου όμως βρήκε το κοριτσάκι του χωρίς τις αισθήσεις του, με αφρούς γύρω από το στόμα. Το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο “καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του”… », δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.

Σύμφωνα με τον πατέρα του 37χρονου, ο οποίος μίλησε στον Alpha, συνήθως πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό η μητέρα, όμως εκείνη τη μέρα δεν έγινε έτσι.

«Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε συνήθως στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες (σ.σ.: την Τρίτη) και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου», δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 37χρονου, ενώ ένας θείος της 27χρονης που μίλησε στο Mega διαβεβαίωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε προβλήματα:

«Μια χαρά ήταν, είχαν το παιδάκι και είχαν και την δουλειά τους. Πήγαιναν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, όταν σχόλαγε η κοπέλα πήγαινε και το έπαιρνε. Από εκεί και πέρα, λένε ότι έμεινε μέσα, ότι το ξέχασε. Το μυαλό του ανθρώπου καμιά φορά… ».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το μωράκι είχε έναν πολύωρο και μαρτυρικό θάνατο. Αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα που επήλθε από τη συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα ως απόρροια της έλλειψης οξυγόνου.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας.

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ο 37χρονος άφησε το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστο σημείο της Άρτας, από όπου περνούν πολλοί πεζοί και οδηγοί. Κανείς όμως δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το μωρό, καθώς είχε φιμέ τζάμια και δε διακρινόταν το εσωτερικό του.

Η κηδεία του βρέφους θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στην Περδικορράχη Άρτας.

Επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη.

Στον πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ieidieis.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook