Άρση μέτρων στην εστίαση: Τι θα γίνει με μουσική και ωράριο μέχρι τις 12

άρση-μέτρων-στην-εστίαση-τι-θα-γίνει-με-1252411

Συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών την Τετάρτη για να αποφασίσει την άρση μέτρων στην εστίαση που πλήττεται από τις γιορτές με το ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, αλλά και με το κλείσιμο που έφερε η αργία λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Οι επιχειρηματίες στρέφουν τώρα τις ελπίδες τους στη χαλάρωση των μέτρων για να «σώσουν» ό,τι μπορούν μετά την κακοκαιρία από το βαρύτατο οικονομικό πλήγμα που έχουν δεχθεί για μια ακόμα φορά από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εστίαση κατέβασε τελείως ρολά στο πλαίσιο της γενικής αργίας σήμερα Τρίτη 25/1, ενώ το ίδιο θα γίνει και αύριο Τετάρτη 26/1. Οι περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια είναι: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία Κυκλάδες, Κρήτη, Σποράδες και Δωδεκάνησα καθώς κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής προστασίας.

Τι θα γίνει με μουσική και ωράριο στην εστίαση

Το πιθανότερο είναι πως από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα έρθει μία μερική άρση των μέτρων. Η χαλάρωση θα αφορά πιθανότατα πρώτα στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, όμως το ωράριο μέχρι τις 00:00 μάλλον θα παραταθεί.

Δεν αναμένεται επίσης να αλλάξει κάτι στις εισηγήσεις της Επιτροπής και τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επιστροφή των όρθιων στα μαγαζιά.

Ποια μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι 31/1

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε έξι.
  • Απαγορεύεται η μουσική.
  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων.
  • Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook