Άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το «perouka gate» αποφάσισε η Βουλή

άρση-ασυλίας-του-νίκου-παππά-για-το-perouka-gate-1342712

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε η Βουλή μετά την μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για ανάρτηση που είχε κάνει ο πρώην υπουργός το καλοκαίρι σχετικά με την επονομαζόμενη υπόθεση “perouka gate​” στη Νέα Υόρκη.

Η Ολομέλεια με 175 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 1 “παρών” αποφάσισε την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα.

Ο Νίκος Παππάς, νωρίτερα, μιλώντας στην Ολομέλεια ανέφερε: «Εγώ δεν φορούσα περούκα. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Κάνουμε την αντιπαράθεσή μας ανοικτά» και πρόσθεσε πως οι δύο δημοσιογράφοι ήταν εκείνοι που «είχαν μεταμφιεστεί και παρακολουθούσαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές τους πρακτικές σε κάποιου είδους δημοσιογραφία που δεν αποδέχθηκαν όμως οι εργοδότες τους και οι συνάδελφοι τους. Ακόμα και σήμερα τα ΜΜΕ αποκαλούν την υπόθεση αυτή ως perouka gate».

Υποστήριξε επίσης: «εγκαλούμαι επειδή υπερασπίστηκα τα δικαιώματα μου και κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική».

Ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος είπε στους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι «θα πρέπει και σας το λέω ευθαρσώς να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες».

Μάλιστα ανέφερε πως: «Οι εμπνευστές και αυτουργοί των πρακτικών αυτών όταν παίρνουν σήμα από το πολιτικό σύστημα ότι αυτές οι πρακτικές είναι αποδεκτές θα τις συνεχίσουν. Και αυτές οι πρακτικές θα συνεχιστούν και προς εσάς.

Και δεν σας το λέω επειδή θα έχουμε σε λίγο εκλογές και θα χάσει η ΝΔ το λιγότερο 40 έδρες, αυτό λέει η απλή αναλογική».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook