Άρση ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

άρση-ασυλίας-για-γεωργούλη-και-σπυράκ-1703905

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη και της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς εκκρίθηκε από το Σώμα οι σχετικές συστάσεις από την επιτροπή νομικών υποθέσεων.

Σε ό,τι αφορά στον Αλέξη Γεωργούλη, το αίτημα για την άρση της ασυλίας του είχαν καταθέσει οι βελγικές αρχές πριν από τρία χρόνια για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε σχέση με την καταγγελία ξυλοδαρμού και βιασμού σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, ενώ το αίτημα είχε ανακοινωθεί από την πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) ψήφισε προχθές, Τρίτη, ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Σε ό,τι αφορά στη Μαρία Σπυράκη, η ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της μετά το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις 15 Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με έρευνα που αφορά απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook