Άρρωστος ή κατά φαντασίαν ασθενής; – Ογκολόγος επισκέφτηκε τον Πούτιν 35 φορές μέσα σε 4 χρόνια

άρρωστος-ή-κατά-φαντασίαν-ασθενής-ογ-1412698

Φήμες θέλουν τον Πούτιν να καταφεύγει ακόμη και στην εναλλακτική ιατρική και, μεταξύ άλλων, να έχει κάνει μπάνιο στο… αίμα από τα κέρατα ελαφιών, σε επίσκεψή του στην περιοχή Αλτάι στη Σιβηρία.

Μια μεγάλη ομάδα γιατρών περιτριγυρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, όσο μάλιστα πλησιάζει σε ηλικία κατά την οποία είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα.

Η ρωσική ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Proekt αναφέρει μάλιστα ότι ο Γεβγκένι Σελιβάνοφ, ένας χειρουργός που ειδικεύεται στον καρκίνο, έχει επισκεφθεί τον Πούτιν 35 φορές μέσα σε τέσσερα χρόνια – δηλαδή, περίπου κάθε 40 ημέρες – στην κατοικία του στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Σελιβάνοφ έμεινε εκεί για συνολικά 166 ημέρες μέσα σε αυτό το διάστημα.

Φήμες θέλουν τον Πούτιν να καταφεύγει ακόμη και στην εναλλακτική ιατρική και, μεταξύ άλλων, να έχει κάνει μπάνιο στο… αίμα από τα κέρατα ελαφιών, σε επίσκεψή του στην περιοχή Αλτάι στη Σιβηρία. Η πρακτική, που παραδοσιακά γίνεται για δύναμη και μακροζωία, δεν απέφερε κάτι, πάντως.

Οι λεπτομέρειες για τις πρακτικές του Πούτιν ήλθαν στο φως από την Proekt, έπειτα από έρευνα δημοσιευμένων εγγράφων της ρωσικής κυβέρνησης. Σε αυτά φαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι γιατροί της προεδρικής κλινικής έμεναν σε τέσσερα διαφορετικά ξενοδοχεία κοντά στην προεδρική κατοικία στο Σότσι, μεταξύ του 2016 και του 2020, όσο ο πρόεδρος ήταν στην πόλη ή όσο ήταν μυστηριωδώς απών από δημόσιες εκδηλώσεις.

Το Κρεμλίνο, όπως τονίζουν οι Times, διαψεύδει συστηματικά κάθε αναφορά που μιλά για προβλήματα υγείας του Πούτιν. Ούτως ή άλλως, η προσωπική ζωή του προέδρου της Ρωσίας περιβάλλεται από μυστήριο.

Μια ομάδα γιατρών, σύμφωνα με το Proekt, πάντοτε φτάνει στο Σότσι πριν από τον πρόεδρο, πολλές φορές μάλιστα ο αριθμός τους αυξάνεται σημαντικά.

Η έρευνα έδειξε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, το 2016 και το 2019, ο Πούτιν είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή σε κάποια σοβαρή ιατρική πράξη, πιθανόν στην πλάτη. Το 2016 είχε να εμφανιστεί δημόσια για πέντε ημέρες, ενώ πριν κυκλοφορούσαν φήμες ότι τραυματίστηκε κατά την ιππασία και κούτσαινε.

Ως το 2019, δηλαδή πριν από την πανδημία, η ομάδα των γιατρών που συνόδευαν τον Πούτιν στο Σότσι είχε φτάσει τα εννέα άτομα. Από αυτούς τρεις ήταν τακτικοί (δύο ωτορινολαρυγγολόγοι και ο Σελιβάνοφ), ενώ κατά καιρούς περιλαμβάνονταν στην ομάδα αναισθησιολόγοι, ένας νευροχειρουργός, ένας λοιμωξιολόγος και ένας εντατικολόγος.

Ο Αλεξέι Σετσγκλόφ, ένας από τους ΩΡΛ, επισκέφτηκε το Σότσι 59 φορές μεταξύ 2016 και 2019 και διέμεινε για συνολικά 282 ημέρες. Ο Πούτιν πήρε πολύ στα σοβαρά τη σύσταση για τήρηση αποστάσεων μέσα στην πανδημία. Τον είδαμε εξάλλου στο τεράστιο τραπέζι του να υποδέχεται τους ξένους ηγέτες.

Η εικόνα του δυναμικού, υγιούς Πούτιν, που δεν καπνίζει και δεν πίνει, συνοδεύει τον ρώσο ηγέτη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το 2000, σε ηλικία 47 ετών. Φρόντιζε και ο ίδιος να την προβάλλει, παίζοντας τζούντο ή χόκεϊ επί πάγου, ιππεύοντας ημίγυμνος ή κυνηγώντας στη σιβηριανή τάιγκα, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ωστόσο, κάποια ζητήματα υγείας παρουσιάζονταν κατά καιρούς. Το 2010, σε επίσκεψή του στην Ουκρανία εμφανίστηκε με σημάδια στα ζυγωματικά, πιθανόν από πλαστική επέμβαση. Δύο χρόνια αργότερα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος είχε πρόβλημα με τη μέση του και φορούσε ελαστική ζώνη. Πέρυσι, ο ίδιος περιέγραφε ένα ατύχημα που είχε με το άλογό του, αλλά δεν είπε πότε συνέβη αυτό.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook