Αρπαγή 6χρονου: Σε δύο κατευθύνσεις οι έρευνες της Αστυνομίας – Τι έδειξαν τα σήματα των κινητών πατέρα και θείου

αρπαγή-6χρονου-σε-δύο-κατευθύνσεις-οι-έ-1452990

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τον πατέρα αλλά και τον θείο του 6χρονου, καθώς ο θείος του παιδιού, ισλανδικής καταγωγής και υπηκοοότητας, είναι αυτός που νοίκιασε το βαν και είναι και αυτός που το οδηγούσε την ημέρα της αρπαγής του παιδιού.

Από τα τελευταία σήματα που έδωσαν τα κινητά τηλέφωνα του πατέρα και του θείου, φαίνεται πως έχουν χωρίσει οι δρόμοι τους μετά την αρπαγή του Ράινερ, καθώς το τελευταίο σήμερα που έδωσε σήμερα το κινητό του θείου ήταν στη Συγγρού, ενώ το κινητό του πατέρα τελευταίο σήμα έδωσε στην Τανάγρα.

Για τον λόγο αυτό, και επειδή εκτιμάται πως ο πατέρας κατευθύνεται προς τη βόρεια Ελλάδα ώστε να διαφύγει από τη χώρα από τα χερσαία σύνορα, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές και τους συνοριακούς σταθμούς εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα.

Ο 6χρονος Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον μπορεί να είναι ήδη εκτός Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας για την αρπαγή του ανήλικου από σπίτι στην Κηφισιά και τη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος και ενημέρωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εξεύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι οι γονείς του 6χρονου, που βρίσκονται σε διάσταση, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Νορβηγίας, όπου ζούσαν.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια «μαφιόζικη διαδικασία», με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

Η έκκληση της μητέρας

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε η μητέρα μέσω του δικηγόρου της.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «…η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται».

«Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Έλληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης».

«Ευτυχώς, η συμβολή της οργάνωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού’, αλλά και η άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας έχουν περιορίσει τον χρόνο πιθανής διαφυγής του στο εξωτερικό, χωρίς όμως, να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να τα έχει καταφέρει και αυτή τη στιγμή ο ίδιος να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Άλλωστε πέρα από τα αεροδρόμια, τα σύνορα και τα λιμάνια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφυγής από θάλασσα και αυτό είναι ένα σενάριο που μας φοβίζει», ανέφερε ο κ. Οικονόμου σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας.

«Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, υπήρχε σχέδιο»

Παράλληλα, ως προς τον τρόπο δράσης για την αρπαγή του 6χρονου παιδιού, ο δικηγόρος της μητέρας ανέφερε: «…ήταν μια πραγματικά καταδρομική επιχείρηση. Μια καλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη αρπαγή που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και τακτικές που παραπέμπουν σε παράνομες πράξεις. Ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν ακριβώς πόση ώρα θα απουσίαζε η μητέρα από το σπίτι και είμαστε βέβαιοι ότι θα εισέβαλαν σε αυτό ακόμη και αν δεν άνοιγε η γιαγιά του την πόρτα όταν άκουσε τους περίεργους θορύβους. Άλλωστε ακόμη και η μίσθωση και η εγκατάλειψη του οχήματος δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο».

«Ο πατέρας, ο παππούς του παιδιού και ο σύζυγος της αδελφής του κ. Πέντερσεν κατά τη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων πέρσι, έμεναν στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς δίναμε στον πατέρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το παιδί του και σχεδόν τον παρακαλούσαμε να πηγαίνει στο σπίτι στην Κηφισιά για να το βλέπει. Εκείνος όμως, έθετε όρο να φύγει στο εξωτερικό μαζί με το παιδί του για να το δει. Έτσι, πέρασαν 8 μήνες που δεν είχε δει το παιδί του από δική του επιλογή. Δεν λέμε ότι δεν το αγαπούσε, αλλά οι επιλογές καθενός έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες κάθε ιστορίας», πρόσθεσε ο δικηγόρος της μητέρας.

Πατέρας Ράινερ: H μητέρα του τον απήγαγε από τη Νορβηγία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της νορβηγικής ιστοσελίδας nettavisen.no, ο πατέρας του 6χρονου, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς: «ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο πατέρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταξύ τους διαμάχη συνεχιζόταν από το 2018 που χώρισαν, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, η πρώην σύζυγός του κατάφερε να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, πλαστογραφώντας την υπογραφή του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook