Αρναουτάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Σε καλό δρόμο τα μεγάλα έργα της Κρήτης»

αρναουτάκης-στο-περιφερειακό-συμβού-1050942

«Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες του ΒΟΑΚ», επεσήμανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τις επαφές και τις συζητήσεις με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ και στα μεγάλα έργα της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση και την αποδοχή των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και τόνισε πως με την πίεση όλων των φορέων της Κρήτης μπορούν να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα του νησιού. Αναφέρθηκε δε στα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και υδρευτικά έργα, όπως του Πλατύ Ποταμού, των Αμιρών και της Ιεράπετρας, με δημοπρατήσεις που μπορούν να υπάρξουν μέσα στη διετία 2021-2022.

Αναφέρθηκε παράλληλα και στα έργα της οδικής ασφάλειας, για τα οποία τόνισε πως μαζί με τις αποκαταστάσεις των ζημιών προχωρούν και θα υπάρξουν δημοπρατήσεις εντός του φθινοπώρου.

Ο κ. Αρναουτάκης συζήτησε και τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, σημειώνοντας πως για την Περιφέρεια εκτείνεται από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και πως με τις μελέτες να προχωρούν εντός του έτους, τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις να δίνονται την επόμενη η χρονιά, το έργο θα μπορεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης τη μεθεπόμενη χρονιά.

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε επαφές με όλα τα υπουργεία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα έργα της Κρήτης. Ήταν πολύ θετική η επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και η αποδοχή των προτάσεων μας από τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook