Αρναουτάκης: «Όλοι ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη» | Photos

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου με θέμα «Σύνδεση της οικονομίας της Φιλοξενίας με την οικονομία της Παραγωγής» στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, αναφέρθηκε στην υλοποιούμενη στόχευση της Περιφέρειας που στηρίζεται στην συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάδειξη της Κρήτης, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα.

Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τους παρισταμένους εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε ότι ,θα πρέπει ενωμένοι όλοι να επενδύσουμε στο τρίπτυχο, Ταυτότητα -Ποιότητα-Ανταγωνιστικότητα, ενώ συνεχάρη τους οργανωτές της ενδιαφέρουσας ημερίδας, λέγοντας: ”με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στη σημερινή Ημερίδα, που σκοπό έχει να ενισχύσει τις γέφυρες συνεργασίας, ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τουρισμού, τους παραγωγούς των προϊόντων, τους μεταποιητές και τους βιοτέχνες. Πρόκειται για μια συνάντηση που έρχεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην προσπάθεια που συνεχίζουμε να καταβάλλουμε στην Περιφέρεια, για την ανάδειξη της Κρήτης, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα.”

Ειδικότερα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε, ότι ως Περιφέρεια Κρήτης, σχεδιάζουμε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και τρεις στόχους:

• Την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας,

• Την προστασία του τουριστικού προϊόντος,

• Και τη στήριξη της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αλληλεπίδραση τουρισμού και πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης. Η προσαρμογή στο σύγχρονο καταναλωτικό πρότυπο απαιτεί πιστοποίηση των προϊόντων, για να γνωρίζει ο καταναλωτής την πορεία από τον «αγρό μέχρι το πιάτο του».

Ο κ. Αρναουτάκης με αυτά τα δεδομένα, αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο της λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει προχωρήσει ήδη στην πιστοποίηση περισσότερων των 1000 προϊόντων, αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων και εστιατορίων.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο στόχος είναι κοινός για όλους μας να αναδείξουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως το σημείο συνάντησης οικονομικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς, γαστρονομίας και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας. Επίσης να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Κρητικής γης αποτελούν «την κιβωτό της Κρητικής ιδιαιτερότητας και ψυχής».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ