Αρναουτάκης: Η Κρήτη με επίκεντρο τα Χανιά να καταστεί κέντρο διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών

αρναουτάκης-η-κρήτη-με-επίκεντρο-τα-χα-943271

Η Κρήτη με επίκεντρο τα Χανιά μπορεί να καταστεί κέντρο διεθνών παραγωγών, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας τα εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Chania Film Festival (CFF), παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, φορέων, της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, σκηνοθετών, ηθοποιών, εκπροσώπων του πολιτισμού και πλήθους κόσμου.

Η Κρήτη, ο τόπος μας, – όπως ανάφερε ο κ Αρναουτάκης – μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους, ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε τομείς που ακόμα δεν έχουμε καθιερωθεί, ότι μπορούμε να μετατρέψουμε το νησί μας σε μια μητρόπολη πολιτισμού, που θα ξεχωρίζει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ότι μπορούμε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της εξωστρέφειας με εφόδιο τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορικής μας παράδοση.

“Για την Περιφέρεια σηματοδοτεί την καθιέρωση στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού ενός επιτυχημένου φεστιβάλ κινηματογράφου, ενός θεσμού που εδραιώνεται συνεχώς στη συνείδηση όλων μας, ενώ ιδιαίτερα για τα Χανιά που αποτελεί την πόλη φιλοξενίας του θεσμού δίνει τη δυνατότητα για τη μετατροπή της σε διεθνές κέντρο κινηματογραφικών παραγωγών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο αυτό είμαστε βέβαιοι ότι νέοι ορίζοντες, νέες προοπτικές για την έβδομη τέχνη ανοίγονται για μια ακόμα χρονιά με τη διοργάνωση του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ενός καλλιτεχνικού γεγονότος που ξεπερνά τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδας και που με την προβολή των αξιόλογων ταινιών, με το παράλληλο πρόγραμμα και τις προωθημένες δράσεις το ενδιαφέρον του κοινού θα είναι αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook