Αρναουτάκης για τουρισμό: «Δώρον άδωρον η καλή πορεία της Κρήτης αν δεν δώσει ευελιξία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

αρναουτάκης-για-τουρισμό-δώρον-άδωρ-1041278

Ικανοποιημένος από την πολύ καλή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Περιφέρεια Κρήτης εμφανίστηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης στην βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ «10», τοποθετούμενος για τα ζητήματα που απασχολούν τη Μεγαλόνησο.

Μετά την επιτυχή, έως τώρα τουλάχιστον, διαχείριση, της πανδημίας, σειρά έχει η διαχείριση των συνεπειών της στον πιο προσοδοφόρο οικονομικά κλάδο του νησιού (50% του ΑΕΠ), τον τουρισμό, με πάνω από 60.000 εργαζόμενους.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ξεκαθάρισε οτι η επόμενη ημέρα μόνο εύκολη δεν θα είναι, αφού υπάρχει αναμονή και αγωνία για τα πρωτόκολλα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία του νησιού,

Με το ξεκίνημα, όπως ενημέρωσε, να γίνεται μετά τον Ιούλιο, ζήτησε ξεκάθαρα πράγματα από πλευράς ευρωπαϊκής επιτροπής, ώστε να είναι πιο ανοικτή η μετακίνηση των ανθρώπων στην ήπειρο, καθώς και όσον αφορά την στήριξη της εργασίας και κυρίως των εργαζομένων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαφήμιση που γίνεται κάθε χρόνο στο εξωτερικό με την συνεργασία και άλλων φορέων, με την Κρήτη να έχει ιδιαίτερα καλή εικόνα φέτος χάρη και στην καλή πορεία με τον κορονοϊό, χαρακτηρίζοντάς την όμως «δώρον άδωρον» χωρίς τα κατάλληλα πρωτόκολλα, την ευελιξία και τις προϋποθέσεις για να μπορεί να έρθει ο κόσμος.

Τέλος, χαρακτήρισε μουδιασμένο το άνοιγμα των καταστημάτων μετά την καραντίνα, ζητώντας παράλληλα από τα υπουργεία να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να βγει ο κόσμος και να υπάρξει εκτόνωση.

zarpanews.gr

One thought on “Αρναουτάκης για τουρισμό: «Δώρον άδωρον η καλή πορεία της Κρήτης αν δεν δώσει ευελιξία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

  1. Δεν είναι δώρον άδωρον ότι η Κρήτη πήγε πολύ καλύτερα από τον Κορωνοϊό κε Περιφερειάρχα…γιατί πρωτίστως έρχεται η ΥΓΕΙΑ των συμπολιτών σας και μετά η…κονόμα τους! Αν δεν μπορούν να τηρηθούν έστω τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα ξενοδοχεία και όλα τα σχετικά καταλύμματα της νήσου νόμιμα και «παρανομα»….όταν σου κουβαληθεί από όλη την Ευρώπη κάθε είδους τουριστάκι…ανεξέλεγκτο(!) να δείς μετά τι έχει να γίνει με την διασπορά του …ιού!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook