Αρναουτάκης για Οικουμενικό Πατριάρχη: «Είναι ο Πρώτος των πρώτων στις συνειδήσεις των Κρητικών» | Photos

αρναουτάκης-για-οικουμενικό-πατριάρ-1331428

Αρχιερείς, Αρχές φορείς, πολίτες στην τιμητική εκδήλωση στον Αγ Μηνά για τον κ.κ. Βαρθολομαίο

Στα προτάγματα και την πνευματική και κοινωνική συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην ενδυνάμωση της Ορθοδοξίας, στην ανάδειξη και προώθηση της οικολογίας αλλά και άλλων κορυφαίων ζητημάτων του 21ου αιώνα, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο χαιρετισμός του κατά την τιμητική εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο για την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας στον Οικουμενικό Θρόνο του κ.κ. Βαρθολομαίου.

Παρόντων των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης, κλήρου, θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών ο Περιφερειάρχης Κρήτης, είπε, ότι με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στην τιμητική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά και ότι, σήμερα τιμούμε τη «μητέρα» εκκλησία, τονίζοντας πως για την Κρήτη ολόκληρη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραμένει ο «πρώτος των πρώτων» στις συνειδήσεις των Κρητικών.

Ο κ Αρναουτάκης επεσήμανε, τις σημαντικές πρωτοπόρες πρωτοβουλίες του κ. Βαρθολομαίου στην οικολογία και στην μεγάλη Σύνοδο των Εκκλησιών το 2016,λεγοντας:

«Πρωτοπόρος ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης ενός οικολογικού κινήματος, σε εποχές που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούσε αντικείμενο προβληματισμού πολύ λίγων παγκοσμίων ηγετών. Προσέδωσε θεολογική τεκμηρίωση και υπόσταση στο παγκόσμιο αυτό πρόβλημα. Σε επίπεδο εκκλησιαστικό, θρησκειολογικό και θεολογικό η παγκόσμια ιστορία του έχει ήδη πιστώσει ως μεγάλο και προσωπικό κατόρθωμα τη διεξαγωγή στην Κρήτη, της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου το 2016.»

Κλείνοντας, τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ενός, όπως ανέφερε:

«άξιου ιεράρχη ο οποίος ως Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, επιβεβαίωσε τις μακραίωνες σχέσεις της Εκκλησίας της Κρήτης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Με αυτόν τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, ο Σεβαστός Ιεράρχης μετέφερε διαρκώς από τον Πατριαρχικό Ναό του Φαναρίου προς την Κρήτη, την έμφυτη τάση των ανθρώπων να φροντίσουν ο ένας τον άλλον, κινητοποιώντας τη λογική απέναντι στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, συμβάλλοντας στη διάδοση του Ορθού Λόγου.»

Η τιμητική εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, Προέδρου της Συνοδικής Οργανωτικής επιτροπής. Χαιρετισμό απηύθυνε παράλληλα με τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιωάννης Τσερεβελάκης με θέμα:

«Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας»

Στο τέλος της εκδήλωσης αποδόθηκαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι και το πολυχρόνιον προς τον κ.κ. Βαρθολομαίο, από την χορωδία «Οι Κρήτες Μαϊστορες».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook