Αρναουτάκης για Αγία Σκέπη: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για τον καταλογισμό των ευθυνών» | Video

αρναουτάκης-για-αγία-σκέπη-έχουμε-εμ-1377486

Ερωτήσεις για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, δέχτηκε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Χανιά. Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη πως θα καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν:

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν ευθύνες θα καταλογιστούν. Εμείς είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε αυτό το σοβαρό κοινωνικό θέμα, το οποίο δεν είναι μόνο εδώ, αλλά σε αρκετά γηροκομεία στην Κρήτη.»

Στην ερώτηση αν υπήρχαν αντίστοιχες καταγγελίες για άλλα ιδρύματα στο νησί, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι δεν υπήρχαν καταγγελίες, αλλά περιπτώσεις ιδρυμάτων όπου οι συνθήκες διαβίωσης για τους ηλικιωμένους δεν ήταν κατάλληλες, φέρνοντας ως παράδειγμα δημοτικό γηροκομείο στο Λασίθι.

«Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Όσο για το αν θα κλείσει η δομή και αν θα μεταφερθούν οι τρόφιμοι κάπου αλλού, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα κάνει ό,τι προτείνουν οι υπηρεσίες της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook