Αρκετά κρύος ο φετινός Οκτώβριος στα Χανιά – Χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά 1,2 βαθμούς στην Κρήτη

αρκετά-κρύος-ο-φετινός-οκτώβριος-στα-χ-1230027

Ο Οκτώβριος του 2021 χαρακτηρίστηκε από χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις περισσότερες μέρες του μήνα κυμάνθηκαν κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τις καταγραφές 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και τον Κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των αποκλίσεων της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Κρήτη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Οκτωβρίου 2021 ήταν κατά 1.2 βαθμούς χαμηλότερη από τη μέση τομή της τελευταίας δεκαετίας.

Αν κοιτάξουμε αναλυτικά τι συνέβη σε καθημερινή βάση τον Οκτώβριο του 2021 στις 4 μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, διαπιστώνουμε ότι:

Στα Χανιά, τις 20 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Στο Ρέθυμνο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Στο Ηράκλειο, τις 22 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Στον Άγιο Νικόλαο, τις 21 από τις 31 ημέρες του μήνα η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook