Αρκαλοχώρι: Αλαλούμ με τους σεισμόπληκτους – Τους ζητάνε πίσω χρήματα που πήραν ως αποζημίωση!

αρκαλοχώρι-αλαλούμ-με-τους-σεισμόπλη-1377285

Μπροστά σε ένα απίστευτο αλαλούμ με μπερδεμένες υπηρεσίες και αρμοδιότητες της πολιτείας, βρίσκονται εκατοντάδες σεισμόπληκτοι που πιθανότατα το επόμενο διάστημα θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω χρήματα από αυτά που έχουν πάρει ως αποζημίωση και στήριξη για τις ζημιές που υπέστησαν μέσω του προγράμματος Κρατική Αρωγή.

Πάνω απο 1500 σεισμόπληκτοι, έλαβαν επιστολή από την ΑΑΔΕ που δείχνει να τους αποκλείει από την αποζημίωση ως πρόσωπα που δεν ταυτοποιήθηκαν, ζητώντας σε κάποιες περιπτώσεις την τροποποίηση ή την προσθήκη στοιχείων.

«Ζητούν να γίνουν ακόμη και για την αποζημίωση οικοσυσκευών, φάκελοι», εξήγησαν συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, παρουσία του υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να λάβουν αποζημίωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρώσουν για το φάκελο, αρκετά μεγάλα ποσά.

Δεν θεμελιώνεται υποχρέωση επιστροφής χρημάτων εξηγούν οι γνωρίζοντες, επικαλούμενοι την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το σενάριο αυτό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με γνωρίζοντες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να μιλούν για μια εξέλιξη που κάθε άλλο ευθυγραμμίζεται με την νομιμότητα καθώς όπως λένε Αρωγή σημαίνει στήριξη και η επιστροφή χρημάτων δεν προβλέπεται από πουθενά εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει εξαπάτηση.

Αποκαλυπτικά μάλιστα είναι τα όσα ακούστηκαν στο Ράδιο 9,84 με φόντο εκατοντάδες σεισμόπληκτους που το τελευταίο διάστημα έλαβαν επιστολές από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων και μέσω της οποίας πληροφορήθηκαν είτε ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση, είτε ότι τα στοιχεία τους δεν έχουν διασταυρωθεί.

Σε όλες τις περιπτώσεις πίσω από την επιστολή εφόσον έχουν αρχικά πιστωθεί κάποια ποσά, κρύβεται η απειλή επιστροφής των χρημάτων, την ώρα που το περιθώριο που δίδεται για τροποποιήσεις, επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά σφικτό και πως δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν.

Επαγγελματίες ξεκαθάρισαν ότι το τοπίο είναι θολό και μπερδεμένο, ενώ η υποχρεωτικότητα να γίνουν φάκελοι για όσους επιθυμούν να λάβουν οικονομική αποζημίωση, είναι διαδικασίες που στοιχίζουν πολύ και που πάντως με δεδομένη την κατάσταση, δύσκολο για τους σεισμόπληκτους να αναλάβουν το κόστος να τις κάνουν.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook