Αρκαλοχώρι: 20 άτομα διανυκτέρευσαν στο κλειστό – 130 παραμένουν στις σκηνές | Photos

αρκαλοχώρι-20-άτομα-διανυκτέρευσαν-στο-1292027

Καθ’ όλα έτοιμο να υποδεχτεί τους σεισμόπληκτους που επιθυμούν να φύγουν από τις σκηνές είναι από αργά χθες του απόγευμα το κλειστό γυμναστήριο στο Αρκαλοχώρι.

Κρεβάτια με στρώματα, ζεστό νερό στο μπάνιο και κλιματισμός, είναι κάποια από τα βασικά πράγματα που έλειπαν τόσες ημέρες από τους κατοίκους που βρέθηκαν εκτός των σπιτιών τους από τη μια στιγμή στην άλλη και αναγκάζονταν να μένουν στις σκηνές.

Το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό φιλοξενήθηκαν 20 άτομα, η χωρητικότητα αγγίζει τα 100, ενώ 130 άτομα παρέμειναν στις σκηνές που έχουν στηθεί έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο κλειστό γυμναστήριο μπορούν να φιλοξενηθούν μόνο οι εμβολιασμένοι σεισμόπληκτοι, ενώ για τους υπόλοιπους σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται η λύση στέγασής τους σε άλλον κλειστό χώρο.

«Στόχος είναι τις αμέσως επόμενες ώρες κανείς να μην μένει σε σκηνή. Έχουμε ακόμα σε σκηνές στο εκθεσιακό συμπολίτες οι οποίοι δεν θέλουν να φύγουν. Το βασικό πρόβλημα είναι το πως θα πειστούν οι συμπολίτες μας να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να βρεθούν σε στεγασμένους και ασφαλείς χώρους», δήλωσε στο Creta24 o Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από το κλειστό στο Αρκαλοχώρι, χώροι φιλοξενίας για τους σεισμόπληκτους υπάρχουν και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στις Μελέσες αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Αλάγνι, ενώ ετοιμάζεται άλλο ένα κέντρο φιλοξενίας στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Θραψανό. «Ευελπιστούμε στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και εκεί συμπολίτες μας. Απώτερος στόχος και σκοπός είναι κανένας συμπολίτης μας να μην μένει σε σκηνές γιατί ο καιρός έχει επιδεινωθεί η θερμοκρασία έχει πέσει», σημείωσε ο κ. Συριγωνάκης.

26 άτομα στο κλειστό των Μελεσών

Δεκάδες άτομα έχουν βρει καταφύγιο και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Μελεσών.

Στο χωριό πολλά σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα, με αποτέλεσμα 26 άτομα να φιλοξενούνται στον χώρο ο οποίος δεν υπέστη φθορές από το σεισμό.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook