Άρια Δασκαλάκη: «Όσο με θυμάμαι αγωνίζομαι και παλεύω για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων»

άρια-δασκαλάκη-όσο-με-θυμάμαι-αγωνίζ-1706671

Μια ζωή στο κολυμβητήριο… Έτσι θα μπορούσε να σημειωθεί ότι κυλά μέχρι σήμερα η πορεία στον αθλητισμό για την Άρια Δασκαλάκη η οποία εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Στην αρχή, ξεκίνησε σαν αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ενώ πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τέσσερις προπονήτριες του τμήματος, καταγράφοντας ένα πολύ καλό έργο. Η Άρια Δασκαλάκη επισημαίνει ότι ο ΝΟ Χανίων είναι το δεύτερο σπίτι της, τονίζοντας τις πολλές όμορφες στιγμές που έχει ζήσει τόσο ως αθλήτρια όσο και ως προπονήτρια

Ακολουθεί η συνέντευξη της:

Τι σημαίνει για σένα Ναυτικός Ομιλος Χανίων;

Ο Ναυτικός Ομιλος είναι το δεύτερο σπίτι μου, αφού πρωτομπήκα εκεί σαν παιδί 4 ετών και έμεινα στον Όμιλο σαν αθλήτρια για 14 χρόνια! Παράλληλα ξεκίνησα να εργάζομαι μέχρι και τώρα. Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου αγωνίζομαι και παλεύω για τον Ναυτικό Ομιλο.

Ποιες είναι οι ομορφότερες στιγμές που έχεις ζήσει και έχεις να θυμάσαι στον Ναυτικό Ομιλο;

Εχω πολλές όμορφες στιγμές και ως αθλήτρια και ως προπονήτρια. Φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τα δύο κύπελλα που έχω πάρει σαν αθλήτρια με την ομάδα μου, αλλά και το περσινό κύπελλο που πήραν τα παιδιά μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Β. Είναι η απόλυτη επιβράβευση και από τις δύο πλευρές που έχει ο πρωταθλητισμός.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου μέσα από τον Ναυτικό Ομιλο και τον αθλητισμό γενικά από εδώ και στο εξής;

Ο στόχος μου πρώτα είναι τα παιδιά. Να μάθουν πρώτα τι είναι αθλητισμός και μετά πρωταθλητισμός. Να μάθουν ότι για να πάρουν κάτι και στον αθλητισμό και στη ζωή τους θέλει κόπο και προσπάθεια και ότι σημασία έχει η προσπάθεια και όχι μόνο το αποτέλεσμα. Φυσικά και βάζουμε στόχους κάθε χρόνο και πάντα είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά πρώτα και πάντα είναι τα παιδιά.

Πώς βλέπεις την προοπτική της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύεις ότι ήταν αναγκαία;

Είναι κάτι που όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και οι προπονητές και τα παιδιά. Ο Ναυτικός Ομιλος τόσα χρόνια έχει βγάλει μεγάλους αθλητές απ’ όλα τα αθλήματα και είναι κρίμα για τα Χανιά, τα παιδιά τους ν’ αθλούνται σε τέτοιες συνθήκες. Το κολυμβητήριο είναι κάτι που έπρεπε να έχει φτιαχτεί πολλά χρόνια τώρα, αλλά ελπίζω ότι θα μας ανταμείψει το αποτέλεσμα.

Πώς σχολιάζεις την πορεία του τμήματος καλλιτεχνικής και τις διαχρονικές του επιτυχίες;

Είμαστε πολύ περήφανες για ό,τι έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Με πολύ κόπο και δουλειά και πολύ-πολύ αγάπη έχουμε φτάσει το τμήμα ανάμεσα στα καλύτερα πανελλαδικά. Ολα αυτά τα χρόνια είμαστε στην κορυφή και ελπίζω να παραμείνουμε. Θεωρώ ότι μεγάλη σημασία έχει ότι μεταξύ μας οι τέσσερις προπονήτριες δεν έχουμε ανταγωνισμό, αλλά κοινό στόχο. Βλέπουμε όλες στο ίδιο σημείο και πάντα η μία στηρίζει την άλλη. Εξάλλου, οι τρεις από εμάς, η Γιάννα Γκεοργκίεβα, η Φραντζέσκα Αμπελά και εγώ έχουμε κοινό σημείο αναφοράς την προπονήτρια μας, τη Μπιλιάνα (Γκεοργκίεβα).

Πόσο δύσκολο είναι τελικά το άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και τι προσπάθειες, τι θυσίες απαιτεί για τα κορίτσια;

Είναι ένα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό άθλημα, χρειάζεται αρκετή πειθαρχία για να είσαι αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης… Χρειάζονται πολλές ώρες προπόνησης καθημερινά, που αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά περνάνε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους μέσα στην πισίνα. Σίγουρα χάνουν κάποια πράγματα αλλά σίγουρα κερδίζουν άλλα εξίσου σημαντικά που θα τα ακολουθούν και στην ζωή τους.

Σε ό,τι σε αφορά ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Ο στόχος μου είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Β τον Ιούλιο. Ελπίζω να καταφέρουμε να ξαναφτάσουμε στην κορυφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook