Αργυρώ Μουντάκη: «Πολύ σημαντική η ανάγκη να μιλάνε οι γονείς στα παιδιά τους»

αργυρώ-μουντάκη-πολύ-σημαντική-η-ανά-1201663

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η Χανιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αργυρώ Μουντάκη.

Αφορμή για την συζήτηση στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημερομηνία του μεγάλου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ερωτηθείσα από που εμπνέεται κάθε φορά τα βιβλία της απάντησε ότι έχει να κάνει με το μήνυμα που θέλει να περάσει και φυσικά τα παιδιά, τα οποία συναναστρέφεται ως καθηγήτρια γερμανικών. Μέσα από όλη αυτή την συναναστροφή και την μαθησιακή διαδικασία προκύπτουν εναύσματα και σκέψεις που μετουσιώνονται σε βιβλία.

Στα βιβλία της «Πες το μόνο στην μαμά » και «Μυστικά με τον μπαμπά » διαπραγματεύεται τις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ερωτηθείσα για το αν οι σχέσεις γονέων και παιδιών έχουν καλυτερεύσει στις μέρες μας η κυρία Μουντάκη απάντησε ότι οι τωρινοί γονείς προσπαθούν λίγο παραπάνω να είναι με τα παιδιά τους, να τους δώσουν κίνητρα για μάθηση και γνώση, τα παρακινούν να διαβάσουν παιδικά βιβλία ώστε σταδιακά να μπει στην ζωή τους και η ενήλικη λογοτεχνία.

Φυσικά οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι όπως τα κινητά, η ηλεκτρονική ενασχόληση, επομένως η ανάγκη οι γονείς να μιλάνε στα παιδιά τους παραμένει σημαντική.

«Αυτά είναι και τα μηνύματα που θέλω να περάσω μέσα από τα δύο τελευταία μου βιβλία», ανέφερε χαρακτηριστικά, «να παρακινήσω τα παιδιά να μιλάνε στην μητέρα και στον πατέρα για οτιδήποτε περίεργο βλέπουν να τους συμβαίνει»

Όσον αφορά τον χρόνο που χρειάζεται για να γράψει ένα βιβλίο ανέφερε ότι έχει να κάνει πάντα με την ιστορία, αν είναι δηλαδή ιστορία μακράς ή μικρής φόρμας. Για παράδειγμα στο «Στοιχειωμένο σπίτι » που περιέχει πολλές πληροφορίες και ιστορίες χρειάστηκε αρκετός χρόνος και μελέτη.

Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει κι η εικονογράφηση η οποία σε συνδυασμό με ένα καλό κείμενο μπορεί να αναδείξει ή να «χαντακώσει» ένα παιδικό βιβλίο.

Πάντα το μάτι του παιδιού σε ένα παιδικό βιβλίο θα «πέσει «πρώτα πάνω στην εικόνα, είπε χαρακτηριστικά

Το τελευταίο βιβλίο της Χανιώτισσας συγγραφέως έχει τίτλο «Μυστικά με τον Μπαμπά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Πρόκειται για μια ιστορία αφιερωμένη στη στενή σχέση που καταφέρνουν να χτίσουν οι σύγχρονοι μπαμπάδες με τα παιδιά τους.

Ένα βιβλίο για τη σημασία των στενών οικογενειακών σχέσεων στην προσπάθεια όλων των γονέων να αναθρέψουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Μία ακόμη συναρπαστική ιστορία της Αργυρώς Μουντάκη διανθισμένη με χιούμορ, ανατροπές και ένα απρόβλεπτο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook