Αργούμε ακόμα… Μόλις 3 στους 10 Έλληνες έχουν πλήρως εμβολιαστεί

αργούμε-ακόμα-μόλις-3-στους-10-έλληνες-έ-1235079
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.

Τα στοιχεία έδωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφέρθηκε στις παραδόσεις που εξελίσσονται κανονικά, αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην αποκλιμάκωση της πανδημίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και στην τήρηση των μέτρων, προσέθεσε.

Σημείωσε ότι η μετάλλαξη “Δελτα” δημιουργεί ανησυχία για την δημιουργία 4ου κύματος, τονίζοντας ότι αυτό, αν υπάρξει, θα είναι ηπιότερο σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

Αναφέρθηκε επίσης στις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι συστήνεται και οι δύο δόσεις να γίνουν με το ίδιο εμβόλιο. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις θρομβώσεων στην πρώτη δόση εγκρίνεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο. Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει, τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook