Αργοπορημένος αλλά… με μάσκα ο Βασίλης Κικίλιας στο Ηράκλειο | Photos

αργοπορημένος-αλλά-με-μάσκα-ο-βασίλη-1068978

Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο Υπουργός προεδρεύει σύσκεψης με τη συμμετοχή της διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη, στην οποία επίσης μετέχουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Βασίλης Κικίλιας, φρόντισε από την πρώτη στιγμή να φορέσει τη μάσκα του, τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ενώ ζήτησε συγγνώμη για την αργοπορία. Υπενθυμίζεται ότι από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο η επίσκεψή του έχει χαρακτηριστεί πρόκληση ενώ το Σωματείο Εργαζομένων έχει προαναγγείλει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα Κλινών Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και τις κλίνες ΜΕΘ που είναι σε λειτουργία, πλήρως εξοπλισμένες.

Όπως έγινε γνωστό και όσον αφορά τις κλίνες που διατίθενται για περιστατικά για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι 40, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο 33, στην Ιεράπετρα 9, στο Ρέθυμνο 20, στο νοσοκομείο Νεάπολης 25, στα Χανιά 34, στη Σητεία 24 και στον Άγιο Νικόλαο 20.

Σε λειτουργία και πλήρως εξοπλισμένες είναι 16 κλίνες ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, 9 στο Βενιζέλειο, 10 στα Χανιά, 8 στον Άγιο Νικόλαο και 7 στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά Covid-19 διατίθενται 2 κλίνες στο ΠΑΓΝΗ, 2 στο Βενιζέλειο, 2 στον Άγιο Νικόλαο και 3 στα Χανιά ενώ στο Ρέθυμνο καμία. Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου αλλά και το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στη μονάδα Covid-19 του οποίου νοσηλεύεται το ζευγάρι από την Κάρπαθο που έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Υγείας το απόγευμα θα βρεθεί στο Λασίθι, ενώ το Σάββατο θα περιοδεύσει σε Ρέθυμνο και Χανιά.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook