Άρειος Πάγος: «Στοπ» στον Κασιδιάρη, «Ναι» στο ΕΑΝ – Η λίστα των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές

άρειος-πάγος-στοπ-στον-κασιδιάρη-ν-1683427

Αποφασίστηκαν από το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου τα κόμματα που λαμβάνουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη αποκλείστηκε από τις εκλογές με ψήφους 9 έναντι ενός, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε το «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην Σία Κοσιώνη, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Άρειος Πάγος απέκλεισε την «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στο οποίο αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ εκτός μάχης έμεινε και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Η λίστα με τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Σε λίγο, δίδεται από τον Άρειο Πάγο η λίστα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σήμερα ότι «αύριο το απόγευμα και αφού ολοκληρωθεί επισήμως η διαδικασία παρωδία στο θέατρο σκιών του Μητσοτάκη θα εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Η ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη

Επίσης, ο Αναστάστιος Κανελλόπουλος είχε καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει, για τη συνεργασία του με τον Ηλία Κασιδιάρη: «… Οταν απεφάσισα να συνεργαστώ με το Κόμμα αυτό, έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι, α) από της ιδρύσεως του (2020) μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 3 έτη, ουδέποτε το ίδιο, αλλ΄ ούτε ο ιδρυτής του απασχόλησε τον Τύπο ή τις Αρχές, δι’ οιονδήποτε έκνομη ενέργεια και β) το τεκμήριο αθωώτητος του ιδρυτή του.

Επιπλέον, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την λυσσαλέα προπαγάνδα ότι, οι αποτελούντες αυτό το Κόμμα, ως και οι χιλιάδες που το ακολουθούν, είναι Εχθροί του Εθνους, ότι αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό και ότι, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του έθνους. Είναι Ελληνες πολίτες και έχουν την αξίωση να τους σεβόμεθα, όπως όλους τους αλλους Ελληνες. Διότι ανήκουμε στην ίδια εθνική οικογένεια».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook