Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Απίθανη καλτ ταινία πριν 30 χρόνια στη Σοβιετική Ένωση | Video

άρχοντας-των-δαχτυλιδιών-απίθανη-καλ-1205311

Οι ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μπορεί να έχουν συνδεθεί με τον Πίτερ Τζάκσον, όμως η πρώτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη έγινε πριν 30 χρόνια και μάλιστα στη Σοβιετική Ένωση.

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν έχει λατρευτεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ αποθεώθηκε μέσα από τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

Παρόλα αυτά, η πρώτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη φαίνεται ότι έγινε πριν 30 χρόνια και σύμφωνα με τον theguardian.com στη Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός «5TV» διάδοχος της «τηλεόρασης του Λένιγκραντ», έδωσε στη δημοσιότητα πριν μία εβδομάδα, την πρώτη ταινία που γυρίστηκε για το φανταστικό σύμπαν του Τόλκιν.

Η ταινία γυρίστηκε λίγο καιρό πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ προβλήθηκε μόνο μία φορά στη τηλεόραση.

Βέβαια, η σοβιετική εκδοχή είναι τελείως διαφορετική από εκείνη του Πίτερ Τζάκσον, καθώς όχι μόνο το μπάτζετ ήταν σαφώς υποδεέστερο, αλλά είχε σκηνικά και κοστούμια από άλλη εποχή… Επιπλέον, μπορεί η ταινία να δείχνει τα γεγονότα από το πρώτο βιβλίο την «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» και η πλοκή να διαδραματίζεται στη Μέση Γη, όμως έχει έντονο άρωμα υπαρκτού σοσιαλισμού. Την μουσική έχει γράψει ο στιχουργός Andrei Romanov μέλος της ροκ μπάντας «Akvarium» και προσφέρει μία σοβιετική αίσθηση στην παρέα του Φρόντο και του Άραγκορν.

Παρόλα αυτά, οι fans δεν είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς θεωρούν «διαμαντάκι» την συγκεκριμένη ταινία.

Μάλιστα, ο σταθμός «5TV» έχει ανεβάσει την ταινία σε δύο μέρη στο YouTube και τα σχόλια έχουν πάρει φωτιά.

«Είναι τόσο παράλογο και τερατώδες όσο είναι θεϊκό και υπέροχο» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος σχολίασε πως «πρέπει να υπάρχει ένα άγαλμα στο άτομο που το βρήκε και το ψηφιοποίησε».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook