Αρχοντάκης: Συμφωνούμε με την απαλλαγή τελών αλλά είναι περιορισμένη και ανεπαρκής

αρχοντάκης-συμφωνούμε-με-την-απαλλαγ-934245

Την εισήγησή του για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που συνεδριάζει δια περιφοράς, με θέμα την απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών στις επιχειρήσεις του Δήμου που έκλεισαν λόγω του κορονοϊού (δείτε ΕΔΩ), δημοσίευσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας», Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Στην επιστολή του προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων αναφέρει:

«Σε σχέση με το συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς με μοναδικό θέμα την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους με κυβερνητικές αποφάσεις, σας μεταφέρω τις εξής απόψεις που εκφράζουν και το σύνολο της παράταξής μας.

1) Συμφωνούμε με μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Δυστυχώς η εισήγηση της Δημοτικής αρχής αφορά ένα μόνο μέρος εκείνων που υπέστησαν οικονομική ζημία. Θα έπρεπε κατά την άποψη μας οι αποφάσεις του Δήμου να ακολουθούν εκείνες της κυβέρνησης σε σχέση με τους δικαιούχους οικονομικής ελάφρυνσης. Να αφορά δηλαδή όλους όσους υπέστησαν οικονομική ζημία  ( επιχειρήσεις, επιστήμονες, νοικοκυριά, φοιτητές κ.λ.π).

Θεωρούμε δηλαδή την εισήγηση περιορισμένη και ανεπαρκής.

2) Το συγκεκριμένο θέμα θα λόγω της σοβαρότητας του θα έπρεπε να συζητηθεί με τηλεδιάσκεψη. με την ηλεκτρονική παρουσία του συνόλου των μελών του δημοτικού μας συμβουλίου, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις αλλά και άλλες προτάσεις για το εν λόγω θέμα .

Κύριε πρόεδρε,

Τονίζοντας τα πιο πάνω και ευελπιστώντας πως αμέσως μετά το Πάσχα θα συνεδριάσουμε (όχι δια περιφοράς), προκειμένου να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας αλλά και για να δούμε το όλο θέμα προοπτικά σε σχέση με άλλα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας π.χ:  τουρισμός, ψηφίζω ναι στην εισήγηση.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook