Αρχίζει το Παγκόσμιο στη Ντόχα – «Ψηλά ο πήχης» για τους Χανιώτες Φραντζεσκάκη, Αναστασάκη | Photos

αρχίζει-το-παγκόσμιο-στη-ντόχα-ψηλά-929304

Ανοίγει το μεσημέρι της Παρασκευής στη Ντόχα η αυλαία του 17ου Παγκόσμιου Πρωτάθληματος ανοιχτού Στίβου της IAAF, όπου μεταξύ των διεθνών της «γαλανόλευκης» αποστολής, μεγάλες ελπίδες διάκρισης έχουν οι Χανιώτες πρωταθλητές σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Στο μεγάλο ραντεβού του Κατάρ, που διοργανώνει για δεύτερη φορά μετά αντίστοιχη διοργάνωση, μετά του κλειστού το 2010, την αυλαία του αγωνίσματος της σφυροβολίας, θα ανοίξει την Παρασκευή η Σταματία Σκαρβέλη, που όπως και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αντίθετα, για τον Αναστασάκη η φετινή του παρουσία στη γιορτή του στίβου θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη μετά το 2017.

Για δέκα ημέρες η Ντόχα θα είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, αφού οι κορυφαίοι αστέρες του παγκόσμιου στίβου θα είναι εκεί για να κυνηγήσουν σπουδαίες επιδόσεις, ρεκόρ και φυσικά μετάλλια, όπως και τα δύο Χανιωτάκια του ΓΣ Ελευθέριου Βενιζέλου.

Οι Χανιώτες σφυροβόλοι ρίχνονται στη μάχη την 5η ημέρα των αγώνων την Τρίτη 1η Οκτωβρίου με τα προκριματικά της σφυροβολίας να είναι προγραμματισμένα για τις 16.30 ή 18.30.

Η πρόκληση ασφαλώς είναι μεγάλη για τους Χανιώτες αλλά και την υπόλοιπη Εθνική ομάδα αφού, αφού τα όρια που θα κληθούν να πετύχουν οι αθλητές και αθλήτριες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, τόσο στα άλματα όσο και στις ρίψεις στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθληματος θα είναι υψηλά.

Οι άνθρωποι της IAAF επέλεξαν να θέσουν υψηλές επιδόσεις έχοντας ως γνώμονα το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης και παράλληλα για να αποφύγουν τις πιθανότητες πρόκρισης περισσότερους από 12 αθλητές και αθλήτριες στους τελικούς των αγωνισμάτων.

Έτσι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης θα κληθούν να στείλουν την σφύρα τους μακρύτερα από τα 76,50μ που καθορίστηκε το όριο.

Επίδοση που είναι στο χέρι των πρωταθλητών μας, καθώς κετός ότι ο Φραντζεσκάκης έχει φέτος ατομικό ρεκόρ 76,67μ και ο Αναστασάκης  76,63 μ., αφότεροι έχουν δείξει στη φετινή χρονιά πως μπορούν να είναι σταθερά σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα.

Οι ιδιομορφίες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι αρκετές κυρίως λόγω των καιρικών φαινομένων στο Κατάρ, που οδήγησαν την IAAF στη διεξαγωγή της διοργάνωσης στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας απασχολούν εδώ και καιρό διοργανωτές και συμμετέχοντες και αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Το στάδιο Χαλιφά των 40.000 θέσεων διαθέτει σύστημα κλιματισμού, το οποίο θα διατηρεί τη θερμοκρασία εντός σταδίου κάτω από τους 25 βαθμούς, την ώρα που εκτός σταδίου το θερμόμετρο θα ξεπερνά σταθερά τους 35 βαθμούς. Ο μαραθώνιος και το βάδην θα γίνουν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες οι αθλητές και αθλήτριες να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ για τον ίδιο λόγο το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει μόνο απογευματινή ενότητα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook