Αρχίζει ο εμβολιασμός με Novavax στην Ελλάδα

Ξεκινούν στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι 474.000 δόσεις του Novavax θα φτάσουν στη χώρα μας στις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Η πρώτη παράδοση αναμένεται 21 Φεβρουαρίου, και το εμβόλιο θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μάρτιου, σε όλη τη χώρα».

Όπως τόνισε 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα παρά την υποχρεωτικότητα. «Θα κάνουμε νέες προσπάθειες να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα» σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με την υποχρεωτικότητα και το διοικητικό πρόστιμο εμβολιάστηκαν 235.000 – 240.000 άτομα άνω των 60 που δεν θα είχαν εμβολιαστεί. Το ενθαρρυντικό μάλιστα είναι ότι 200.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Σημαντικό επίσης είναι ότι και ακόμα μετά την ημερομηνία του διοικητικού προστίμου εξακολουθούμε να παίρνουμε ραντεβού, έχουμε πάρει 10.000 ραντεβού από την προηγούμενη Δευτέρα, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να ξεπεράσουμε το μέσο όρο της ΕΕ, είμαστε στο 91% εμβολιασμένοι στους άνω των 60» επισήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Οι πλήρως εμβολιασμένοι στον ενήλικο πληθυσμό είναι 80% περίπου, 70% στο γενικό πληθυσμό, και ένα 5% είναι εμβολιασμένοι με μία δόση, άρα είμαστε στο75% και στο 85% στο μέσο όρο της Ε.Ε.» ανέφερε επίσης.

Λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού
«Όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου το πιστοποιητικό του δεν έχει ημερομηνίας λήξης» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται πως όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να έχουν προγραμματίσει την αναμνηστική, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα πρέπει να εμβολιαστούν τρεις μήνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο εκτροφής χοίρων θα παράγει μοσχεύματα καρδιάς για ανθρώπους
Επόμενο άρθροΠοιο μοντέλο του GNTM κάνει καριέρα στην Κίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ