Άρχισαν ξανά πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» – Συνεχείς εκχιονισμοί των διαδρόμων

άρχισαν-ξανά-πτήσεις-στο-ελ-βενιζέλο-1339371

Οι πτήσεις πλέον πραγματοποιούνται στην πλειονότητά τους – Συνιστάται στους επιβάτες να πηγαίνουν νωρίτερα και να έχουν επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία που θα πετάξουν.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε σφοδρή χιονόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής και από νωρίς σήμερα έχει ντύσει στα λευκά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα να ακυρωθούν νωρίτερα πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Πλέον, το αεροδρόμιο παραμένει λειτουργικό, εν μέσω της κακοκαιρίας, με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται στην πλειονότητά τους, κανονικά. Σύμφωνα με πηγές από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνεται αποπαγοποίηση των αεροσκαφών και συνεχείς εκχιονισμοί των διαδρόμων προσγειώσεων- απογειώσεων, χωρίς εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των αεροσκαφών.

Παράλληλα συνιστάται στους επιβάτες «να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική εταιρεία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σχεδιάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου».

Από το πρωί πάντως έχουν υπάρξει ακυρώσεις ή συγχωνεύσεις σε πτήσεις εσωτερικού αλλά και εξωτερικού όπως προς Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Βενετία, Λονδίνο αλλά και Κωνσταντινούπολη π.χ. από την Turkish Airlines λόγω των δυσμενών που επικρατούν εκεί, ενώ υπήρξαν και ακυρώσεις πτήσεων για αφίξεις από νησιά, τη Χίο, την Ικαρία και τη Ζακύνθο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook