«Άρχισαν τα όργανα» και στην Κρήτη: Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία πολύτεκνου ιερέα που ήταν στο νόμο Κατσέλη

Με εξώδικο προς την τράπεζα, που επίσπευσε πλειστηριασμό το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, απάντησε πολύτεκνος ιερέας, από τον Πύργο Ηρακλείου, μέσω συνεργαζόμενου δικηγόρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για ιερέα έγγαμο, πατέρα 4 ανηλίκων τέκνων. O εν λόγω ιερέας είχε δάνεια σε τέσσερις τράπεζες, είχε καταφύγει στο Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου με το ν.3869/2010,(Κατσέλη) ζητώντας την προστασία της μίας και μοναδικής κατοικίας του και ρύθμιση των χρεών του Λόγω όμως της απορριπτικής απόφασης του, εν λόγω δικαστηρίου, προσέφυγε στο επόμενο Δικαστήριο (Εφετείο), με ορισθείσα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στις 1-4-2020.

Παρότι η υπόθεση προχωράει δικαστικά, η τρίτη από τις τέσσερις τράπεζες ,έσπευσε να ορίσει πλειστηριασμό, λίγο νωρίτερα 4-12-2019, για να στερήσει την οικογένεια από την διεξαγωγή της Δευτεροβάθμιας δίκης, κατά παράβαση του άρθρου 6 της Ε Σ Δ Α “περί δίκαιης λύσης”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Και συνεχίζει:

«Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά την ενημέρωση από τον συνεργαζόμενο δικηγόρο της, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια της πολύτεκνης οικογένειας του ιερέα, και τους δικηγόρους που στηρίζουν την υπόθεση, αλλά και το περιεχόμενο των απεσταλμένων εξωδίκων, ζητώντας από την νομική υπηρεσία της εν λόγω τράπεζας, να σταματήσει τον πλειστηριασμό άμεσα, να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο υπέρ της οικογένειας του ιερέα που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, σε περίπτωση πλειστηριασμού της μοναδικής κύριας κατοικίας.

Τέλος, καλούμε τις τράπεζες, να μη προβαίνουν στα “άκρα” δημιουργώντας φόβο και τρόμο στους καταναλωτές πελάτες τους, τους δε δανειολήπτες, να μη καταθέτουν τα όπλα, να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους από την ΄Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης και τους νομικούς συνεργάτες της, διότι μόνο έτσι θα έχουν την στήριξη και την σωστή καθοδήγηση.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ