Άρχισαν τα «όργανα» και στην Κρήτη – Εκπαιδευτικός θετικός στον κορονοϊό μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων

άρχισαν-τα-όργανα-και-στην-κρήτη-εκ-1092702

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, μια «ανάσα» πριν από το πρώτο κουδούνι.

Υπενθυμίζεται πως αποτελεί το τρίτο επιβεβαιωμένο σε εκπαιδευτικό της Κρήτης συνολικά.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ανησυχία καθώς αναμένεται κατευθυντήρια γραμμή από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση του κρούσματος.

Ο Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Τρούλης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, αναφέροντας πως είναι προβληματισμένος για την διαχείριση του ΕΟΔΥ καθώς δεν είναι σίγουρο πως υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία με τους λεγόμενους ασυμπτωματικούς φορείς.

Παράλληλα μίλησε για έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν 4.000 ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή, εντοπίζονται 350 κενά στο Ηράκλειο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, 190 στο Ρέθυμνο που αναμένεται να γίνουν 240 όταν προστεθούν εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και 150 στο Λασίθι, με 10 περίπου να αναμένεται πως θα προστεθούν κατά τον ίδιο λόγο.

Τέλος, προκύπτει σοβαρό ζήτημα με την καθαριότητα των αιθουσών, καθώς κάποιες καθαρίστριες έμαθαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε ποιο σχολείο θα πάνε.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook