Άρχισαν οι εμβολιασμοί στο κράτος που δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού

άρχισαν-οι-εμβολιασμοί-στο-κράτος-που-1160772

Ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι ένα από τα λίγα μέρη στη γη που είναι εντελώς απαλλαγμένα από τον κορωνοϊό: Η Δημοκρατία του Παλάου, το αρχιπέλαγος των περίπου 18.000 κατοίκων, παρέλαβε πρόσφατα την πρώτη αποστολή του εμβολίου της Moderna και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την αμέσως επόμενη μέρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Παλάου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι σήμερα, το Παλάου δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα ή θάνατο από τον κορωνοϊό.

Τον Ιανουάριο, καθώς ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την Ασία και τον Ειρηνικό, το Παλάου ήταν από τα πρώτα έθνη που εφάρμοσαν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα. Ειδικότερα, το έθνος κήρυξε πλήρες lockdown από τον Μάρτιο, ενώ τον Απρίλιο ξεκίνησε τα τεστ κορωνοϊού στους πολίτες του. Όπως δήλωσε σχετικά ο πρέσβης του Παλάου στα Ηνωμένα Έθνη, τα μέτρα αυτά ήταν καθοριστικά για την αποτελεσματική προστασία του Παλάου από τον πανδημία.

Σημειώνεται ότι το Παλάου, σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον, έχει πρόσβαση στο μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστό ως Operation Warp Speed (OWS).

Το αρχιπέλαγος καλύπτει μια έκταση μόλις 459 τετραγωνικών χιλιομέτρων – περίπου το ένα έκτο του μεγέθους του Ρόουντ Άιλαντ, που είναι η μικρότερη πολιτεία των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό, θέτει το Παλάου σε προνομιακή θέση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων εθνών που εμβολιάστηκαν καθολικά κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Ritter Udui, το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, όμως το Παλάου είναι τυχερό γιατί λόγω του μεγέθους του μπορεί να εμβολιάσει ακόμη και το 80% του πληθυσμού του, επιτυγχάνοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ανοσία.

Πηγή: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook