Άρχισαν οι εμβολιασμοί στην Αλβανία – «Δεν μπορώ να αποκαλύψω από πού τα προμηθευτήκαμε» δήλωσε ο Ράμα

άρχισαν-οι-εμβολιασμοί-στην-αλβανία-1163294

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί κατά του κορονoϊού στην Αλβανία, με την ευρωπαϊκή χώρα που της προμηθεύτηκε τις δόσεις να παραμένει άγνωστη.

Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν επιτρέπεται» να αποκαλύψει από ποιον έλαβε η Αλβανία 975 δόσεις του εμβολίου.

Ο Ράμα εμβολιάστηκε μετά τον επικεφαλής του νοσοκομείου μολυσματικών ασθενειών όπου νοσηλεύεται η πλειοψηφία των όσων έχουν αρρωστήσει από κορονoϊό. Ο Ράμα είπε ότι το έκανε για να δείξει ότι «όχι μόνο είναι ασφαλές αλλά και ότι είναι το όπλο για να σκοτώσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Ο αλβανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άφησε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων χωρίς εμβόλια.

«Η στρατηγική και η κατεύθυνση που έχει θέσει η ΕΕ για επένδυση στο πρόγραμμα COVAX είναι απροσδιόριστη», δήλωσε ο Ράμα, αναφερόμενος σε μια διεθνή πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Η Αλβανία έχει παραγγείλει 500.000 εμβόλια της Pfizer, με τα πρώτα 10.750 να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στα Τίρανα. Ορισμένα από αυτά μάλιστα θα προσφερθούν στο Κοσσυφοπέδιο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο γειτονικό αλβανόφωνο κρατίδιο.

«Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην σκεφτόμαστε όχι σαν την ΕΕ, αλλά να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, γιατί το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία είναι ένα στα καλά και στα κακά», δήλωσε ο Ράμα.

Η Αλβανία είχε 1.247 θύματα κορονoϊού και 63.971 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι αρχές επέβαλαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας 10 το βράδυ με 6 το πρωί, υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηλεκπαίδευση και απαγόρευση συναθροίσεων.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook