Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Αυτό είναι το τριπρόσωπο που προέκυψε από τη μυστική ψηφοφορία

αρχιεπισκοπή-κρήτης-αυτό-είναι-το-τρι-1346038

Ολοκληρώθηκε η ιστορική συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, για την κατάρτιση του τριπρόσωπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτό αποτελείται από τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο με 7 ψήφους, Κισάμου και Σελίνου κ Αμφιλόχιο, επίσης με 7 ψήφους και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, με 5 ψήφους.

Ήδη ενημερώθηκαν σχετικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και η κυβέρνηση.

Το τριπρόσωπο θα τεθεί στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα αποφασίσει για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει στον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Κρητικό Λαό ότι συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, στο Ηράκλειο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με μοναδικό θέμα την κατάρτιση του τριπροσώπου για την εκλογή Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σύμφωνα με το 19ο άρθρο του Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας», όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το 52ο άρθρο του Ν. 4310/2014 (Φ.Ε.Κ. 258/τ.Α’/8-12-2014).

Το τριπρόσωπο που προέκυψε, μετά από μυστική ψηφοφορία, αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο (με 7 ψήφους), Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο (με 7 ψήφους), και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο (με 5 ψήφους).

Η Εκκλησία Κρήτης απέστειλε αυθημερόν το ως άνω Τριπρόσωπο στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα περαιτέρω, και στη συνέχεια το γνωστοποίησε στην Ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Νόμο.

cretalive.gr

2 thoughts on “Αρχιεπισκοπή Κρήτης: Αυτό είναι το τριπρόσωπο που προέκυψε από τη μυστική ψηφοφορία

  1. Μπράβο όλα καλά συγχαρητήρια στους υποψήφιους. Ο αιδεσιμότατος συντοπίτης μας τώρα θα ανακοινώσει τα ονόματα των 4 κληρικών μάλλον ας το πω καλλίτερα παΤΕΡΩΝ που ασελγουσανε κ’βιαζανε τον συχρονο Χριστο κ’συμπολιτη μας! Τι περιμένει; Σιγή επικρατούσε μέχρι να γίνει η επιλογή του, τώρα ας μιλήσει!
    Έτσι θα μαζέψουμε την νεολαία κ’τον κόσμο στην εκκλησία;

  2. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ι.Μ.Κ.Σ. κ.κ. Αμφιλόχιος τώρα οφείλει έναντι όλων των Κρητικών να εκφράσει την άποψή του για το γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισσάμου αλλιώς να αποσυρθεί από την Υποψηφιότητά του για Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

    Στην Κίσσαμο Χανίων πριν από μερικά έτη σχεδιάστηκε γκράφιτι 150 τ.μ. που υπάρχει ακόμη και σήμερα σε εξωτερικό τοίχο Δημόσιου Σχολείου, του ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισσάμου, γκράφιτι γνωστό και ως ο “θρόνος του θηρίου”, καθώς και άλλο επάνω σε εξοπλισμό κοινής ωφέλειας. Το περιεχόμενο αυτών περιλαμβάνει αποκρυφιστικά-οικουμενιστικά σύμβολα όπως τα παραθρησκευτικά σύμβολα της Χαόσφαιρας, της Ημισελήνου δίπλα σε τραγόμορφη παράσταση κ.α., καθώς και επιμέρους σχέδια γκράφιτι που αποτελούν μια οπτική έκφραση των δοξασιών του “Νιρβάνα”, της “Μετεμψύχωσης”, του “Κάρμα” και του “Δωδεκαθεϊστικού Καθαρτήριου”, βασικών δοξασιών του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού, κύριων παραθρησκευτικών ομάδων που συνθέτουν το αποκρυφιστικό πλέγμα της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της σύνθεσης των δοξασιών παραθρησκειών και Ανατολικών θρησκειών, της “Πανθρησκείας”.

    Σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων (Απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων με α.π. 302/18, που εγκρίθηκε με την Απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης με α.π. 7126/18) γκράφιτι όπως το προαναφερόμενο σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και μάλιστα Δημόσια Σχολεία, ομοίως δηλαδή σε Εκκλησίες και σε Μνημεία, δεν προκαλούν εξαναγκαστικά και καθημερινά μια μορφή πλύσης εγκεφάλου ούτε αποτελούν προσπάθεια προσέλκυσης οπαδών, κυρίως από τη νεολαία, υπέρ της «Πανθρησκείας». Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση διαρκούς τέλεσης του παράνομου αθέμιτου και καταχρηστικού θρησκευτικού προσηλυτισμού (ΑΝ 1363/1938, ΑΝ 1672/1939, άρθρα 43, 386, 466 ΠΚ, άρθρο 13 Συντάγματος 1975 κ.α.) είτε από τους σχεδιαστές τους είτε από τις αρμόδιες και υπεύθυνες για τα κτήρια Δημοτικές Αρχές. Κατά την κρίση τους, τα γκράφιτι αυτά δεν αποσκοπούν στη μεταβολή του περιεχομένου της θρησκευτικής συνείδησης των ετεροδόξων, λειτουργούν ως θεμιτά κατά τον Νόμο μέσα και έχουν αναλόγως χαρακτήρα έντιμο και θεμιτό με την ευρεία έννοια του όρου. Ως «έργα τέχνης» αποτελούν εκδήλωση της προσωπικότητας των σχεδιαστών τους, η οποία ως άσκηση του δικαιώματος της ατομικής ελευθερίας είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Έτσι, δεν έγινε δυνατό να τεθεί δημόσια προς κρίση ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, το ερώτημα εάν γκράφιτι όπως το προαναφερόμενο στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισσάμου προετοιμάζουν ή όχι τη μεταστροφή της κοινωνίας στην Κρήτη και ιδιαίτερα της νεολαίας προς την “Πανθρησκεία”, μια θρησκευτική πίστη διαφορετική και ανεξάρτητη από την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα.

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος δεν εξέφρασε ποτέ την άποψή του για το γκράφιτι αυτό, αν και κλήθηκε επί αυτού επανειλημμένα και από τις Αρχές, ούτε και έπραξε κάτι για τη διαγραφή του από το κτήριο. Η ύπαρξη του εμβληματικού αυτού γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στην είσοδο του Καστελίου Κισσάμου αποτέλεσε ευθεία προσβολή προς την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» που διοργανώθηκε στην Κρήτη τον Ιούνιο 2016 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) στο Κολυμβάρι Κισσάμου. Τώρα, ως Υποψήφιος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, οφείλει έναντι όλων των Κρητικών να εκφράσει επιτέλους την άποψή του για το γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισάμου αλλιώς να αποσυρθεί από την Υποψηφιότητά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook