Αρχή ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος: Στο αρχείο οι καταγγελίες για Βελόπουλο και Παππά

αρχή-ξεπλύματος-μαύρου-χρήματος-στ-1689002

Στο αρχείο κατέληξε η έρευνα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που αφορούσε καταγγελίες σε βάρος του πρώην Υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπά και κατά του Προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση».

Συγκεκριμένα, κανένα στοιχείο δεν προέκυψε από την έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για δωροληψία του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που είχε ξεκινήσει μετά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκε η διαδρομή ποσού τριών εκατομμυρίων ευρώ, που κατά τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα έλαβε από την οικογένεια Χούρι, μετά από μεσολάβηση του Νίκου Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016. Από κανένα στοιχείο της έρευνας δεν προέκυψε δωροληψία από πλευράς του κ. Παππά, αλλά ούτε και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το δρόμο του αρχείου πήρε και η έρευνα για «μαύρο χρήμα» στην «Ελληνική Λύση», που διενεργούσε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις καταγγελίες δύο πρώην βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την «Ελληνική Λύση» ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και οι βουλευτές που τον κατήγγειλαν.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος έχει προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης κατά του πρώην βουλευτή του Αντώνη Μυλωνάκη, ο οποίος ήταν ένας εξ αυτών που σε δημόσιες τοποθετήσεις του χαρακτήρισε το κόμμα «εγκληματική οργάνωση» και υποστήριξε πως οι βουλευτές έδιναν «μαύρα» κάθε μήνα 500 ευρώ της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook