Χανιά | Πότε ανοίγει πλήρως το φαράγγι της Σαμαριάς 

χανιά-πότε-ανοίγει-πλήρως-το-φαράγγι-τ-826413

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού, από το Ξυλόσκαλο έως την Αγία Ρουμέλη, σύμφωνα με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη.

Έως τότε, το μονοπάτι, όπως επισήμανε η κ. Κοζυράκη στο zarpanews.gr, χρειάζεται εργασίες άρσης καταπτώσεων και το έργο θα ανατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε εργολάβο.

Ωστόσο, από το Σάββατο 22 Μαϊου, το φαράγγι θα ανοίξει από την νότια είσοδο, στην Αγιά Ρουμέλη, μόνο για δύο χιλιόμετρα.

Ήδη σε απόφασή της η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αναφέρει πως » θεωρείται εξαιρετικά επείγουσα η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο μονοπάτι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα, με στόχο την έγκαιρη και ασφαλή έναρξη λειτουργίας του. Ως αναθέτουσα και προϊσταμένη αρχή ορίζεται η Δ/νση Δασών Χανίων και ως Διευθύνουσα Υπηρεσία το Τμήμα Προγραμματισμού, Μελετών και Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων της Δ/νσης Δασών Χανίων.»

Ακόμη, σήμερα υπεγράφη και η απόφαση ορισμού τριμελούς επιτροπής που έργο της θα είναι «η παραλαβή και ο έλεγχος των δικαιολογητικών συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο οποίος θα γίνει στις 24/05/2021 ημέρα Δευτέρα, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η εισήγηση για ανάθεση.»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook