Αρχές Δεκεμβρίου αναμένονται εξελίξεις στην Εκκλησία της Κρήτης για τη διαδοχή

αρχές-δεκεμβρίου-αναμένονται-εξελίξ-1318527

Έως το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν στο Φανάρι τα πορίσματα που αφορούν στην υγεία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου – εκτός απροόπτου – αναμένεται να συνεδριάσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία – μεταξύ των άλλων – θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο άρθρο 39 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, και είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται για το πρόσωπο Αρχιεπισκόπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην σχετική απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου τον περασμένο μήνα:

«Η Iερά Eπαρχιακή Σύνοδος αναγνωρίζει καί τιμα στό ακέραιο τό Πρόσωπο, τήν προσφορά καί τό έργο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της κ. Ειρηναίου, ως Ποιμένα καί Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρει όμως ότι, οι ανεφερθείσες συγκυρίες καί τά μή αναστρέψιμα μέχρι τώρα δεδομένα της υγείας του, οδηγούν ομόφωνα τήν Ιερά Σύνοδο νά επιληφθεί γιά τό θέμα αυτό».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook