Αρχαία Ολυμπία: Εμπρησμό «βλέπουν» ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής | Video

αρχαία-ολυμπία-εμπρησμό-βλέπουν-αν-667434

Ο άνεμος άλλαξε φορά και η πυρκαγιά κατευθύνεται και πάλι προς την Αρχαία Ολυμπία

Τιτάνια μάχη με τη φωτιά εξακολουθούν να δίνουν οι Πυροσβέστες στην Ηλεία και ειδικότερα με την πυρκαγιά που καίει κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σε παράλληλη γραμμή.

Όπως αναφέρει το ilialive, ο άνεμος άλλαξε φορά και η πυρκαγιά κατευθύνεται και πάλι προς την Αρχαία Ολυμπία. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο, προκειμένου να μην περάσει στον Κρόνιο Λόφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, τουλάχιστον 20 σπίτια σε Πελόπιο, Πλάτανο και Καυκανιά και περιουσίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καθώς η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Ήδη, έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 7 οικισμοί με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς ασφαλή σημεία.

Το ενδεχόμενο πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην Ηλεία να βρίσκονται εμπρηστές εξετάζουν οι Αρχές.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN TV, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής τονίζουν πως υπάρχουν σοβαρές υποψίες η καταστροφική πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία να είναι έργο εμπρηστών, καθώς εκδηλώθηκαν 7 εστίες μέσα σε μόλις 2 ώρες ανάμεσα σε 3 χωριά.

Μάλιστα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της πυροσβεστικής έχουν μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία για τη διενέργεια έρευνας.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook