Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης

Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο καρότο
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Tips
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

olivemagazine.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο χειροποίητο πίλινγκ για τέλεια και βελούδινα πόδια
Επόμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2021: Αυτά τα επιδόματα και οι ενισχύσεις είναι αφορολόγητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ