Αράδαινα: Το χωριό – φάντασμα στα Χανιά που κόβει την ανάσα

αράδαινα-το-χωριό-φάντασμα-στα-χανι-1647789

Η Αράδαινα είναι ένα χωριό– φάντασμα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα. Με θέα στο ομώνυμο, άκρως εντυπωσιακό φαράγγι, αποτελεί την έκπληξη, για πολλούς, του νομού Χανίων, σε αρκετά κοντινή απόσταση τα πιο δημοφιλή Σφακιά.

Πρόκειται για μια εμπειρία που ο επισκέπτης του νομού αξίζει να βιώσει και να ζήσει από κοντά αυτό το απόκοσμο σκηνικό με την ιδιαίτερη αύρα που μαγνητίζει τους πάντες και μένει για πάντα ανεξίτηλο στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού.

Το χωριό- φάντασμα που συναντάται σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό Ανώπολη στα Σφακιά, στο νομό Χανίων, ακούει στο όνομα Αράδαινα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping.

Μέσα από διηγήσεις έχει διαδοθεί η ιστορία που θέλει το χωριό να ερημώνει κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50, με αφορμή μια αιματηρή βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Η βεντέτα άφησε πίσω της επτά θύματα, κι όλα αυτά για το κουδούνι μιας κατσίκας!

Το ερημωμένο χωριό με την μυστηριακή ατμόσφαιρα ενδείκνυται για ατμοσφαιρική βόλτα ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα κτίρια που είναι χτισμένα βάσει της παραδοσιακής, σφακιανής αρχιτεκτονικής.

Η γέφυρα της Αράδαινας σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping

Σήμερα, το φαράγγι της Αράδαινας αποτελεί σημείο αναφοράς για τους fans του bungee jumping, καθώς προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά του νομού με το πιο απότομο και βαθύ φαράγγι (βάθος 138 μ.).

Οι δύο πλευρές του ενώνονται με μία μεταλλική γέφυρα που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη βουτιά των ριψοκίνδυνων στο κενό. Η πεζοπορία στο φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής, με την διαδρομή να ξεκινά από το εγκαταλειμμένο χωριό και μέσα από ένα μαγευτικό, φυσικό σκηνικό να οδηγεί στη μικρή παραλία Μάρμαρα.

Το φαράγγι της Αράδαινας, που παλαιότερα ονομαζόταν Φάραγγας, είναι ένα από τα πιο όμορφα και μεγαλύτερα της περιοχής, αφού έχει μήκος 15 μέτρα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook