Apple Vision Pro: Τι κάνουν τα γυαλιά της «μικτής» πραγματικότητας

apple-vision-pro-τι-κάνουν-τα-γυαλιά-της-μικτής-πρ-1707361

Τα γυαλιά (headset) μικτής πραγματικότητας Vision Pro παρουσίασε η Apple, που δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να ελέγχουν και να λειτουργούν τις συσκευές τους χωρίς πληκτρολόγιο ή ποντίκι.

Τα γυαλιά διπλής πραγματικότητας επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει την επιφάνεια ενός υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου και τις εφαρμογές του μέσα στον χώρο. Ο χρήστης με την κίνηση των ματιών του μπορεί να «ανοίξει» ή να «κλείσει» μία εφαρμογή, να επεξεργαστεί φωτογραφίες, να τραβήξει βίντεο, να γράψει, να δει ταινίες ή να παίξει παιχνίδια.

Η καινοτομία που φέρνει η Apple είναι ότι η οθόνη προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο στον χώρο και εμφανίζει τα αντικείμενα τρισδιάστατα.

Όταν ο χρήστης «βυθίζεται» στον εικονικό κόσμο τα μάτια του δεν φαίνονται μέσα από τα γυαλιά. Ωστόσο εάν κάποιος τον πλησιάσει και ο χρήστης στρέψει το βλέμμα του αλλού, τότε τα γυαλιά αποκαλύπτουν τα μάτια του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ είπε ότι τα νέα γυαλιά «αναμειγνύουν απρόσκοπτα τον πραγματικό κόσμο με τον κόσμο εικονικής πραγματικότητας». «Είναι το πρώτο προϊόν της Apple που κοιτάζεις μέσα από αυτό και όχι σε αυτό», ανέφερε ο Τιμ Κουκ.

Τα γυαλιά λειτουργούν με μπαταρία που διαρκεί για 2 ώρες και στοιχίζει 3.499 δολάρια. Η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει τα γυαλιά στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 2024.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook